Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αυτό είναι το κόλπο για να γίνουν μαλακά τα ρούχα σας μετά το πλύσιμο!

637b5898c6

Τα ρούχα με τα συνεχή πλυσίματα χάνουν τη μαλακή υφή τους.

Ακόμη και το πιο καλό ύφασμα όταν πλυθεί παρά πολλές φορές σκληραίνει και δεν είναι όπως όταν το αγοράσαμε. 
Εμείς όμως σας βρήκαμε έναν τρόπο για να γίνονται τα ρούχα πιο μαλακά και να μοιάζουν σαν καινούρια. 
Ποιος είναι αυτός;
 Ένας που μας έμαθε η γιαγιά μας και θέλουμε να το μοιραστούμε με εσάς.

Δείτε την ταινία Interstellar με ελληνικούς υπότιτλους!



Δείτε ολόκληρη την ταινία Interstellar τώρα με ελληνικούς υπότιτλους!

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Με μια υπογραφή κοινής δήλωσης για χριστιανικό διάλογο, ολοκληρώθηκε η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου. Πίσω όμως από το κοινό αυτό ανακοινωθέν, κρύβεται κάτι πολύ βρώμικο και σατανικό, το οποίο η Αθέατη γνώση θα σας αναλύσει στο παρακάτω κείμενο.



Ἡμεῖς, ὁ Πάπας Φραγκίσκος καί ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος, ἐκφράζομεν τήν βαθεῖαν πρός τόν Θεόν εὐγνωμοσύνην μας διά τήν δωρεάν τῆς νέας ταύτης συναντήσεώς μας, ἡ ὁποία μᾶς παρέχει τήν δυνατότητα, παρουσίᾳ τῶν μελῶν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, τοῦ κλήρου καί τῶν πιστῶν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, νά ἑορτάσωμεν ἀπό κοινοῦ τήν ἑορτήν τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου τοῦ Πρωτοκλήτου καί αὐταδέλφου τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου. 

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτόν που αναφέρουν ως Θεό οι δύο ηγέτες της εκκλησίας, δεν είναι φυσικά ο Τριαδικός, αλλά ο αποκαλούμενος Μέγας Αρχιτέκτων Του Σύμπαντος. Είναι αυτός ο οποίος προωθεί την κατάργηση της μιας και αληθινής Ορθόδοξης εκκλησίας με τις συντονισμένες συναντήσεις των δυο αυτών εκπροσώπων, οι οποίοι είναι εκπρόσωποι του Διαβόλου και όχι του Χριστού.

Ακτινοβολώντας Χαρά




Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πως μπορούν να κρατήσουν αγνή την καρδιά τους σε αυτόν τον τρελό κόσμο. Σε χώρες της Ανατολής έχουν μια πολύ ωραία πρακτική. Μετά το βραδινό γεύμα, η οικογένεια δεν μαζεύεται γύρω απ’ την τηλεόραση να δει προγράμματα με εγκλήματα για τρεις ώρες πριν τον ύπνο. Τα μέλη της οικογένειας κάθονται μαζί και λένε ιστορίες για σπουδαίους ήρωες που αποτέλεσαν παράδειγμα δυνατών αρετών. Ο πατέρας μπορεί να τραγουδήσει ένα τραγούδι ενώ τα μικρά κορίτσια χορεύουν έναν όμορφο χορό. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι σκέφτονται σπουδαίες σκέψεις πριν τον ύπνο.

Δέκα φορές περισσότερο καρκίνο μπορεί να περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο

altΤα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών σε σχέση με τα κανονικά (παραδοσιακά) τσιγάρα, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική έρευνα. Η ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που έχουν προβληθεί ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά.




Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή διεθνώς, ιδίως μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, λειτουργούν θερμαίνοντας ένα υγρό με γεύση, το οποίο συχνά περιέχει νικοτίνη, δημιουργώντας έναν ατμό που εισπνέεται. Η αγγλική λέξη για το «ρούφηγμα» (vape) του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιλέχθηκε από τα Λεξικά της Οξφόρδης ως η πιο χαρακτηριστική νέα λέξη του έτους.
Δείτε εδώ το video που έκανε χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ να κόψουν το κάπνισμα

Όμως οι ερευνητές που μελέτησαν αυτά τα τσιγάρα, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, βρήκαν στον ατμό αρκετών ηλεκτρονικών τσιγάρων μερικές καρκινογόνες ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στον καπνό των συμβατικών τσιγάρων. «Σε ένα είδος ηλεκτρονικού τσιγάρου η (ερευνητική) ομάδα βρήκε υπερδεκαπλάσιο επίπεδο καρκινογόνων ουσιών από ότι σε ένα κανονικό τσιγάρο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ναόκι Κουνουγκίτα. Όπως είπε, φαίνεται ότι μεγαλύτερες ποσότητες φορμαλδεΰδης παράγονται, όταν υπερθερμαίνεται το σύρμα που εξατμίζει το υγρό στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Μειώστε το λίπος στο συκώτι! Έξυπνα tips



Σοβαρά προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει το λίπος που συσσωρεύεται στο συκώτι. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που επιβάλλει την κατανάλωση γρήγορων και επεξεργασμένων τροφών, το άγχος όπως και η καθιστική ζωή ''χαλούν'' το συκώτι.
Μάθετε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως θα κρατήστε το συκώτι σας καθαρό.
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
Αν και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα αίτια εναπόθεσης λίπους στο ήπαρ μπορεί να παρατηρηθεί και σε άτομα που δεν πίνουν πολύ. 
 
Το λίπος στο συκώτι (ή μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος) είναι νόσος που σχετίζεται σημαντικά με την παχυσαρκία και μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. 
 
Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα του ήπατος, η οποία δεν οφείλεται στην υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ. Είναι μία συχνή νόσος που σχετίζεται σημαντικά με τη παχυσαρκία.
 
Στην Ελλάδα παρατηρείται σε ποσοστό περίπου 20%, ενώ εμφανίζεται στο 70% σε παχύσαρκους ασθενείς.

Άνδρες μάθετε να μετράτε σωστά τα προσόντα σας!



Μπορεί να μην το παραδέχονται αλλά η πλειοψηφία των ανδρών ανησυχεί για το μέγεθος των προσόντων του. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το ισχυρό φύλο αισθάνεται ανασφάλεια όταν βρίσκεται  συνήθως στα αποδυτήρια...
 
Όλες οι επιστημονικές μελέτες και τα εγχειρίδια τα τελευταία χρόνια ανέφεραν ότι το μήκος γενικά είναι περίπου 16,5 εκατοστά.
 
Ωστόσο  νέες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι στατιστικές στις οποίες βασίστηκε ο όρος ‘’μέσο’’ αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό ψεγάδι. Αρχικά το νούμερο υπολογιζόταν με βάση συλλογή μετρήσεων που οι άντρες έκαναν μόνοι τους, γεγονός που οι ειδικοί έκριναν ότι είναι αναξιόπιστο.
 
Πλέον οι, επιστήμονες  χρησιμοποιούν πιο αξιόπιστα στοιχεία για να κάνουν τις μετρήσεις τους   επιστρατεύοντας ακόμη και εκπαιδευμένους ανθρώπους προκειμένου να κάνουν τις μετρήσεις στους άντρες.

Το προφυλακτικό ως μήνυμα


H μη ασφαλής σεξουαλική πρακτική συνεχίζεται σε ανησυχητικά επίπεδα.
Από τη Μαρία Μπάδα, Ψυχολόγο, Επικοινωνιολόγο, ΜΑ, Διδάκτορα Παντείου
 Τα μηνύματα των εκστρατειών πρόληψης κατά του AIDS έχουν επιτύχει τη σύνδεση του φόβου για τη μόλυνση από τον ιό με το προφυλακτικό, ακριβώς δηλαδή με το αντικείμενο που προτείνεται για την προστασία από αυτόν. Το προφυλακτικό συμβολοποιείται πια ως άρρηκτα συνδεδεμένο με το AIDS. Τα θέματα φόβος – άγχος και προφύλαξη εκφράζουν μια γενικότερη έννοια, πιθανόν ενός μεταφυσικού φόβου της επαφής. Με αυτό τον τρόπο ο φόβος για την επαφή αντικειμενοποιείται στην προφύλαξη και αποτρέπει την χρήση του προφυλακτικού.
Σε αντίθεση με τα μηνύματα από καμπάνιες για ασφαλή σεξουαλική πρακτική, τα οποία απεικονίζουν το προφυλακτικό «ως σύμβολο φροντίδας και υπευθυνότητας», πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό και η μη ασφαλής σεξουαλική πρακτική συνεχίζεται σε ανησυχητικά επίπεδα.
Σε μια έρευνα οι Chapman et. al. (1990) με 488 ενεργά ετεροφυλόφιλα άτομα ηλικίας 18-35 ετών στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, βρήκαν ότι ένας στους πέντε ενήλικες ανέφερε ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ προφυλακτικό. Εντούτοις, σχεδόν μισοί από τους ετεροφυλόφιλους ανέφεραν ότι πάντα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό με νέους συντρόφους.

Ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε τη θάλασσα χωρίς να την έχει δει ποτέ του


O anthropos pou oneireutike ti thalassaΓράφει η Μαρία Φούκα
Μια φορά και έναν καιρό σε μια πολιτεία μακρινή ανάμεσα σε δυο βουνά ζούσε ένας Άνθρωπος. Δεν ήξεραν τι θα πει θάλασσα σ’ αυτή την πολιτεία.. Έτσι τα παιδιά είχαν γλιτώσει απορριπτικές φράσεις του τύπου «τα κανες θάλασσα», ενώ το «βουνό με βουνό δε σμίγει» είχε την τιμητική του. Επιπλέον τραγούδια όπως τη θάλασσα τη γαλανή θα τη ‘νε χαλικώσω δεν ακούγονταν. Αντίθετα καλότυχα είναι τα βουνά ήταν κάτι σαν εθνικός ύμνος αυτής της πόλης… Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν του οποίου δεν γνωρίζω το όνομα – τόσο μυστικοπαθής και εσωστρεφής ήταν που κανένας δεν είχε ακούσει το όνομά του γιατί κανένας δεν τον είχε φωνάξει ποτέ μ’ αυτό- ήταν ο μόνος που έτυχε να έχει γνωρίσει τη θάλασσα σε ένα από τα όνειρά του. Μη φανταστείτε ότι είχε ταξιδέψει ποτέ. Όχι. Απλώς μερικοί άνθρωποι όπως αυτός είχε την τύχη ή την ατυχία να μπορεί να βλέπει στα όνειρά του πράγματα που στον ξύπνιο του δεν τα ΄χε ποτέ του συναντήσει…
Ένα πρωί ο Άνθρωπός μας ξύπνησε στην κυριολεξία βρεγμένος. Φυσικά και δεν ήταν κάποιο ατύχημα.. Με αλμυρό νερό βρεγμένος με μαγιό, βατραχοπέδιλα και μάσκα θαλάσσης… Εννοείται ότι ποτέ του δεν είχε αγοράσει τέτοια περίεργα πράγματα! Άλλωστε στην πόλη εκείνη κανένα μαγαζί δεν πούλαγε παρά μόνο αυτά που οι άνθρωποι ονειρεύονταν σε όνειρα φυσιολογικά όπως σακίδια, ορειβατικά σκοινιά, σκηνές υπαίθρου, παγούρια, μπότες κατάλληλες για περπάτημα και άλλα… Το πράγμα έχει παραγίνει σκέφτηκε… Πρέπει να με δει κάποιος ψυχίατρος. Πρέπει να μάθω να ονειρεύομαι σαν όλους τους ανθρώπους… Μακάρι να είχα ένα φίλο να το συζητήσω μαζί του…Μ α βλέπεις με τις παραξενιές μου κανένας δεν με κάνει παρέα…

Ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του πατέρα στην ψυχική ισορροπία του παιδιού

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης


Η επίδραση του πατέρα φαίνεται ότι είναι πολύ πιο σημαντική στα αγόρια.
Η θετική αλληλεπίδραση μεταξύ πατέρα και βρέφους ήδη από τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του παιδιού αποτρέπει την εμφάνιση προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά ηλικίας ενός έτους, και ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Τα παιδιά, των οποίων οι πατέρες είχαν περισσότερη επαφή μαζί τους, είχαν καλύτερα αποτελέσματα καθώς εμφάνιζαν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς στη συνέχεια, τονίζει οΠολ Ραμσαντάνι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. «Αντιθέτως τα προβλήματα συμπεριφοράς ήταν πολύ περισσότερα στα παιδιά που οι πατέρες τους ήταν πιο απόμακροι, χαμένοι στις σκέψεις τους ή είχαν λιγότερη επαφή μαζί τους», σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι «τοξικοί» άνθρωποι και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Χρειάζονται δυο άνθρωποι για να δημιουργηθεί μια «τοξική» σχέση κι έτσι είναι σημαντικό να αναλογιστούμε το ρόλο μας σε αυτήν.
Χρειάζονται δυο άνθρωποι για να δημιουργηθεί μια «τοξική» σχέση κι έτσι είναι σημαντικό να αναλογιστούμε το ρόλο μας σε αυτήν.
Επιμέλεια –Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Συγγραφέας: Margarita Tartakovsky, MS
Σίγουρα γνωρίζετε ήδη τη σημασία που έχει για σας να μην περιβάλλεστε από «τοξικούς» ανθρώπους. Όμως πώς θα τους αναγνωρίσετε;  Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός «τοξικού» ανθρώπου;  Κι αν ήδη ανήκουν στο στενό φιλικό σας κύκλο τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό; Ρωτήσαμε τη γνώμη δυο ειδικών για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιου είδους σχέσεις.
Ποιοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται ως  «τοξικοί»;
«Προφανώς η «τοξικότητα» δεν αναφέρεται στο σύνολο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου αλλά σε στοιχεία της συμπεριφοράς του ή στο είδος της σχέσης που έχουν μαζί σας», μας λέει η Jodie Gales, MA, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. «Συχνά ένα «τοξικό» άτομο είναι πληγωμένο για κάποιο λόγο και δεν είναι ακόμα έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να αναγνωρίσει τα συναισθήματα, τις ανάγκες του και τις συνέπειες των πράξεών του στη ζωή. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να προβάλλει και να εκδραματίζει τις ψυχικές του συγκρούσεις και να παίζει τους ρόλους του θύματος, του μάρτυρα, του τελειομανή ή του κριτή», συνεχίζει η ειδικός. «Αναλαμβάνοντας αυτούς τους ρόλους προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ψυχικές του ανάγκες, όμως δυστυχώς  αυτός είναι ένας πολύ ανθυγιεινός τρόπος».

Τα παιδιά που κάνουν ελεύθερες δραστηριότητες γίνονται πιο ανεξάρτητα

Τα παιδιά που κάνουν ελεύθερες δραστηριότητες γίνονται πιο ανεξάρτητα

Η παιδική ηλικία είναι μία από τις πιο ευαίσθητες και σημαντικές περιόδους ανάπτυξης του ανθρώπου. Όσο είμαστε παιδιά μαθαίνουμε χιλιάδες πράγματα που διαμορφώνουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο γύρω μας, συναναστρεφόμαστε με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, πειραματιζόμαστε με αντικείμενα και «ανακαλύπτουμε» τα ταλέντα μας. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς μας ως ενήλικες βασίζεται στα παιδικά μας χρόνια και στην ποιότητα της αλληλεπίδρασης με τους άλλους και των εμπειριών μας με τον φυσικό κόσμο γύρω μας.΄
Ένα πολύ συχνό ερώτημα που έχουν οι γονείς είναι ο βαθμός στον οποίο τα όρια που θέτουν στα παιδιά τους τελικά τα βοηθούν ή όχι. Μήπως με τα όρια πνίγουμε την ελευθερία, την εφευρετικότητα και την αυτοπεποίθηση των παιδιών ή τελικά τα προστατεύουμε από κινδύνους και τα βοηθούμε να καταλάβουν πως πρέπει να λειτουργούν με κανόνες εντός μιας κοινωνίας;

Κβαντική Πραγματικότητα: Το απεριόριστο δυναμικό που υπάρχει μέσα στα πάντα




Οι νομπελίστες φυσικοί έχουν αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας πως ο φυσικός κόσμος είναι ένας τεράστιος ωκεανός ενέργειας η οποία εμφανίζεται κι εξαφανίζεται μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, ξανά και ξανά.
Τίποτα δεν είναι συμπαγές. Αυτός είναι ο κόσμος της Κβαντικής Φυσικής.
Έχουν επίσης αποδείξει πως οι σκέψεις είναι αυτές που δημιουργούν και κρατούν σε ύπαρξη αυτό το ενεργειακό πεδίο που αλλάζει συνεχώς, φτιάχνοντας τα «αντικείμενα» που βλέπουμε.
Γιατί λοιπόν βλέπουμε έναν άνθρωπο αντί για μια λαμπερή ενέργεια;

Πέντε ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας


Όλοι έχουμε υποφέρει από άγχος, κατάθλιψη και θυμό σε κάποια στιγμή της ζωής μας. Μερικές φορές αυτά τα δεινά συμμετέχουν στην εξέλιξή μας και βοηθούν στο να εισερχόμαστε σε πιο ώριμες καταστάσεις ύπαρξης. Τα βάσανα μπορούν να γίνουν ο καταλύτης για την προσωπική μας μεταμόρφωση, μπορούν όμως και να είναι… άχρηστα, περιττά και χωρίς ουσία. Αν τα βάσανα δεν εξυπηρετούν πλέον κανέναν σκοπό στη ζωή σας, δεν χρειάζεται να υπάρχουν στην πραγματικότητά σας.
Εγώ βαρέθηκα να ξυπνάω στις 4 το πρωί από το μυαλό που μου θύμιζε όλα όσα είναι στραβά στη ζωή μου. Το αναμάσημα όλων των σκέψεων που φέρνουν δυστυχία θα βοηθούσε σε μια θετική έκβαση; Περίμενα από το Σύμπαν να μου στείλει ένα γλειφιτζούρι κάθε φορά που οι σκέψεις αυτές με ταλαιπωρούσαν και αφαιρούσα την ενδυνάμωσή μου τοποθετώντας τα κλειδιά της ευτυχίας μου στον κόσμο γύρω μου. Και τότε, μια αλλαγή έγινε ση ζωή μου. Συνειδητοποίησα πως ήμουν ο κύριος του ενεργειακού μου πεδίου και του μυαλού μου. Δεν χρειαζόταν να επιτρέπω σε ακούσιες σκέψεις να δημιουργούν ακούσια συναισθήματα. Η ιδεοψυχαναγκαστική ανάγκη να σκέφτομαι τα προβλήματά μου όλη μέρα σταμάτησε και για πρώτη φορά ήμουν ελεύθερος.
Αυτό συνέβη επειδή ανακατασκεύασα τη σχέση που είχα με τις σκέψεις και το μυαλό μου. Μόνο αυτό χρειάζεται ώστε να απελευθερωθείτε από τα βάσανα και θα σας αλλάξει τη ζωή. Ούτε η θρησκεία, ούτε η ιδεολογία, ο δογματισμός, τα χάπια ή οι ευσεβείς πόθοι. Μόνο η συνειδητότητα και η κατανόηση. Τις παρακάτω πέντε ασκήσεις τις έχω εξελίξει εγώ στο δικό μου ταξίδι και οι οποίες μου έδωσαν πίσω την κυριότητα έναντι του μυαλού και της ζωής μου. Σας υπόσχομαι πως αν τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας, θα αποκτήσετε περισσότερη γαλήνη και εσωτερική ελευθερία από τη πρώτη κιόλας μέρα.

«Ο χαρισματικός άνθρωπος ξεχωρίζει από το έργο του»


"Οι χαρισματικοί άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι", σύμφωνα με τον Δρ. Νανόπουλο.
Από τον Δρ. Δημήτρη Νανόπουλο̽
«Δε νομίζω ότι υπήρξα χαρισματικό παιδί, ούτε πιστεύω ότι είμαι χαρισματικός άνθρωπος. Ένας φυσικός επιστήμονας που κάνει καλά τη δουλειά του είμαι. Όσον αφορά τον δείκτη ευφυΐας και όλες τις σχετικές έννοιες, δεν θα έλεγα ότι είμαι υπέρμαχος των μετρήσεων του IQ. Όλα αυτά είναι καλά μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Από εκεί και μετά η στάση μας πρέπει να είναι προσεκτική. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να μετρήσουμε την εξυπνάδα. Δεν είμαι αρνητικός, απλά επισημαίνω ότι χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί.
Κατά την γνώμη μου ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κανείς την ευφυΐα κάποιου είναι από το δημιουργικό του έργο. Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα και αυτό είναι το ζητούμενο. Η ευφυΐα από μόνη της δεν ξέρω τι σημαίνει. Μέσα στην έννοια του χαρισματικού ανθρώπου είναι το εξής: αυτό το έργο το οποίο κάνει να μπορέσει να το δώσει και δίπλα του, να το μεταδώσει. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που η αναγνώριση γίνεται μετά θάνατον.
Ο εγκέφαλος είναι η μηχανή του νου, γεγονός που σημαίνει πως είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε είμαστε αποτέλεσμα του εγκεφάλου μας. Γεννιόμαστε με κάποιες συνάψεις, «καλωδιώσεις». Είναι δηλαδή ένα παιχνίδι καθαρά της φύσης. Σ’ αυτό τον τομέα η επιστήμη έχει αναπτυχθεί πολύ και στο μέλλον θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Η φύση είναι ο τελικός ρυθμιστής. Το περιβάλλον, βέβαια, παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο μετά, στην πορεία της εξέλιξης. Η ευφυΐα είναι κάτι που είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Αν το έχεις, μπορείς ναι το αναπτύξεις περεταίρω κάτω από καλές συνθήκες. Είναι γνωστές οι ιστορίες των Leonardo da Vinci και Mozart.

Η καρδιά μας μπορεί να ραγίσει


Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς μιμείται την καρδιακή προσβολή
Aπό τη Μαρία Μπάδα, Ψυχολόγο, Επικοινωνιολόγο, ΜΑ, Υπ. Διδάκτoρα Παντείου
Έχετε νιώσει ποτέ ότι «ραγίζει» η καρδιά σας στο άκουσμα κακών νέων ή κάποιου έντονου αρνητικού συγκινησιακού γεγονότος;
Το άκουσμα κακών μαντάτων, όπως ο θάνατος κάποιου αγαπημένου προσώπου, μπορεί στην πραγματικότητα να μας ραγίσει την καρδιά, όπως αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το ξαφνικό συναισθηματικό στρες μπορεί να υποκινήσει μια έντονη αδυναμία της καρδιάς, που μιμείται την καρδιακή προσβολή. Αυτή η συνθήκη είναι γνωστή ιατρικώς ως «Takotsubo μυοκαρδιοπάθεια», αλλά συνήθως ονομάζεται «Σύνδρομο της Ραγισμένης Καρδιάς». Περιγράφηκε πρώτη φορά από Ιάπωνες ερευνητές στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Αν και τα συμπτώματά του μιμούνται εκείνα του εμφράγματος, όπως η στηθάγχη και η δύσπνοια, «το σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς» είναι προσωρινό και πλήρως αναστρέψιμο, αν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Η Ναυμαχία της Έλλης, 3/16 Δεκεμβρίου 1912 και η ιστορία των Στενών των Δαρδανελλίων



Η ναυμαχία της Έλλης στις 3/16 Δεκεμβρίου 1912, ήταν η πρώτη από τις δύο κορυφαίες μάχες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην έξοδο των στενών των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου)***. Η ναυμαχία έληξε με τη νίκη του ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού εντός των στενών.
«Η ναυμαχία της Έλλης, 13 Δεκεμβρίου 1912» (π. 1913). Ελαιογραφία του Β. Χατζή, Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας.


Πριν την ναυμαχία
Τους πρώτους μήνες του πόλεμου ο τουρκικός στόλος υπό την διοίκηση του ναύαρχου Ραμίζ Μπέη παρέμεινε προστατευμένος στα στενά των Δαρδανελίων (στο ναύσταθμο Ναγαρά), χωρίς να επιχειρήσει έξοδο στο Αιγαίο. Από την άλλη πλευρά ο ελληνικός στόλος υπό την διοίκηση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη κράτησε επιθετική στάση απελευθερώνοντας ένα ένα τα νησιά του Αιγαίου και αναμένοντας την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τα Στενά. Αρχικά απελευθέρωσε τη Λήμνο και εγκατέστησε στον όρμο του Μούδρου το προκεχωρημένο αγκυροβόλιο του Στόλου. Ακολούθησε η απελευθέρωση του Αγίου Όρους, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Ίμβρος, Τένεδος, Αγ. Ευστράτιος, Μυτιλήνη, Χίος). Μετά την απελευθέρωση της Τενέδου στις 24 Οκτωβρίου/6 Νοεμβρίου ο ναύαρχος Κουντουριώτης έστειλε τηλεγράφημα στον Τούρκο αρχηγό του στόλου με το μήνυμα "Σας περιμένομεν".

Πανσέληνος στους Διδύμους: Άγχος και Ανησυχία!




Πραγματοποιείται στις 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 14:26 με συντεταγμένες Αθήνας,πανσέληνος στο επικοινωνιακό, φιλομαθές και φιλοπερίεργο ζώδιο των Διδύμων. Είναι η τελευταία πανσέληνος της χρονιάς και ως τέτοια φέρνει μαζί της και μιαευκαιρία για τακτοποίηση μιας σειράς θεμάτων. Τα θέματα αυτά, που μπορεί να εκκρεμούν από τα μέσα Οκτωβρίου οπότε είχε γίνει η κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή, ίσως να είναι θέματα εκπαιδευτικάνομικά ήταξιδιωτικά όπως προδίδει το ζώδιο του Τοξότη στο οποίο γίνεται τώρα, σχεδόν δύο μήνες μετά, η ανώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή. Το ότι βέβαια η Πανσέληνος βρίσκεται σε αντίθεση με τον χορηγό της Ερμή συνεπάγεται αρκετό άγχος και ανησυχία γύρω από τα εν λόγω θέματα στην προσπάθεια πολλών να ισορροπήσουν μεταξύ κοντινών και μακρινών μετακινήσεων, μεταξύ συλλογής και μετάδοσης πληροφοριών ή μεταξύ μάθησης και διδασκαλίας. Με άλλα λόγια, οι μετακινήσεις, οι μεταφορές, οι επικοινωνίες και η ανταλλαγή πληροφοριών θα δίνουν και θα παίρνουν κοντά στις μέρες της πανσελήνου.

Ο δεκάλογος της φιλίας

large (6)


«Φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», είχε πει ο Σωκράτης και είναι μια φράση που αποδίδει το ακριβές νόημα της πραγματικής φιλίας. Μπορεί κάποιοι να αναρωτηθούν για το αν είναι ή όχι αληθινοί φίλοι ή αν περιβάλλονται από πραγματικούς φίλους. Ο παρακάτω δεκάλογος ίσως σας βοηθήσει να βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε.
  • Μπορεί κάποιος να έχει αληθινούς φίλους όταν ο ίδιος γνωρίζει τον εαυτό του. Αν δεν αγαπάτε εσείς τον εαυτό σας πως μπορούν να το κάνουν οι φίλοι σας για σας;
  • Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και με βάση αυτού υπάρχει χώρος για την διαφορετικότητα σε μία αληθινή φιλία. Υπάρχει σεβασμός στον τρόπο που οι φίλοι σας αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Η διαφορά κάνει τη διαφορά έλεγε ο μεγάλος ανθρωπολόγος, Gregory Bateson.
  • Οι αληθινοί φίλοι δεν φοβούνται να εμπιστευτούν. Είναι ειλικρινείς και ανοιχτοί να μιλήσουν για τις σκέψεις τους.

ΈΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΈΝΟ ΌΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΠΛΆ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΕΊΤΕ!

αΥΤο που προκειται να δειτε  είναι μια απολύτως θαυμάσια απόδοση ενοσ αποσπασματοσ από τον Carl Sagan συνοδευομενο απο  καταπληκτικά γραφικά των εξερευνησεων του ανθρώπινου είδους στο ηλιακό μας σύστημα.

futurevision

Είμαστε καταπληκτικά πλάσματα, και με τη δύναμη της θέλησης και της έμπνευσης, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.

Το μέλλον των σχέσεων; Σύντομα εκατομμύρια άνδρες θα μπορούν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με ζωντανά θηλυκά ρομπότ!!

(Φωτο: Μιχάλης Coghlan / Flickr)

Αν οι άνδρες είχαν να επιλέξουν μεταξύ πραγματικών γυναικών και θηλυκών ρομπότ που  "δεν ξεχωρίζουν σχεδόν καθόλου» από τις πραγματικές γυναίκες, τι θα επέλεγαν; 
Σίγουρα πολλοί άνδρες ποτέ δεν θα ήταν πρόθυμοι να σταματήσουν τις σχέσεις με ζωντανές γυναίκες, αλλά καθώς η ρομποτική τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει με εκθετικό ρυθμό, θα υπάρξουν άνδρες (και γυναίκες) που θα μπουν στον πειρασμό να εγκαταλείψουν εξ ολοκλήρου τις πραγματικές σχέσεις .
 Και η ημέρα αυτή πλησιάζει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.
 Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, απίστευτα <<ζωντανά>> θηλυκά ρομπότ κατασκευάζονται στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή.

Τι είναι και τι προκαλεί το μεταβολικό σύνδρομo;



Το μεταβολικό σύνδρομο αναφέρεται σε διάφορες καταστάσεις που συνυπάρχουν και αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη, εγκεφαλικού και καρδιοπαθειών. Οι ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο έχουν αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) , άθροιση λίπους στην κοιλιά , και παθολογικά επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων...

Παρότι κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, οι ασθενείς με μόνο ένα ή δύο από αυτές δεν έχουν μεταβολικό σύνδρομο,
Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μία κατάσταση ανατρέψιμη που μπορεί να προληφθεί. Με συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής , συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης , με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή , απώλεια βάρους και ενδεχομένως λήψη και της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, είναι πιθανό να ξεπεραστούν όλες αυτές οι καταστάσεις και να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη , εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής.

Κάποια στιγμή θα πάψει να με νοιάζει



Πονάει ο κόσμος. Και αλλάζει ο κόσμος.

 Και τον κόσμο που αλλάζει με τον παρακάτω τρόπο, μην τον υποτιμάτε. 

Θα σας φάει ζωντανές. 

Η μαρτυρία είναι αληθινή, και αφορά έναν φίλο που προσπάθησε πολύ. 

Και αφού προσπάθησε, βρήκε πως δεν έπρεπε άλλο να προσπαθεί. 

Δεν κατάφερα να τον σώσω, ακόμα πονάει ο ίδιος και πονάει και τους άλλους. 

Είναι δικά του τα λόγια. 

Για σένα αυτό Μήτσο. «Κάποια στιγμή θα πάψει να με νοιάζει. 

Κάποια στιγμή θα σταματήσω να κοιτάζω την οθόνη μου. 

Κάποια στιγμή μάλιστα, ίσως και να καταλάβω για ποιο λόγο το κάνω όλο αυτό μαζί σου. 

Ίσως έρθει εκείνη η ημέρα που θα σταματήσω να ασχολούμαι με τις πιθανότητες και τα σενάρια. 

Αλλά μέχρι τότε, πρέπει να φανώ δυνατός. 

Πρέπει να κερδίσω σε αυτό το καταστροφικό παιχνίδι, σε αυτό το γαιτανάκι συναισθημάτων και κόκκινων ειδοποιήσεων. 

Πρέπει να σε κερδίσω. Πρόσεξέ με, όχι να κερδίσω εσένα, όχι να σε κατακτήσω. 

Αλλά να σε κερδίσω, να σε κάνω να σπάσεις τα δικά σου όρια και να φερθείς όπως δεν επρόκειτο ποτέ να φερθείς. 

Να πανικοβληθείς, επειδή ο έλεγχός σου χάθηκε. Να φερθείς σαν άνθρωπος, όχι σαν ρομπότ. 

Τι έχω βέβαια εγώ να κερδίσω από αυτό; Προσωπικά, εγώ, τίποτα. 

Δε σε γουστάρω καν πλέον. Κάποιος άλλος, ίσως και μετά από χρόνια να καρπωθεί του αποτελέσματος που θα πετύχω εγώ.

 Χέστηκα όμως, εγώ για μένα τα λέω. 

Το σώμα λέει πάντα την αλήθεια



Έχω μια περίεργη σχέση με τις λέξεις. 

Μου αρέσει να μιλάω, προσπαθώ να εντυπωσιάσω με τα λεγόμενά μου και να πείσω τον συνομιλητή μου αρκετά συχνά. 

Ποτέ, όμως δεν πίστευα στις λέξεις.

 Ο τρόπος που εγώ μπορώ να κόψω και να ράψω το λόγο μου, με έκανε καχύποπτη απέναντι στα λόγια των άλλων. 

Ψέματα και αλήθειες καλά καλυμμένες από περίεργα ρήματα, φανταχτερά επίθετα και αγνά ουσιαστικά. 

Όταν απηύδησα με τις παγίδες που παραμονεύουν στο βάθος της φωνής σου, άρχισα να εμβαθύνω σε άλλα σημεία του σώματός σου, που δεν μπορούν να μου πουν ψέματα, ούτε με λερώνουν όσο οι λασπωμένες λακκούβες των λέξεών σου. 

Έμαθα πως εκτός από τα μάτια σου και τα χείλη σου, ολόκληρο το σώμα σου μιλά, φωνάζει και εκφράζεται.

Θερίζει ο θάνατος στη Ρόδο

Θερίζει ο θάνατος στη Ρόδο

14 κηδείες μέσα σε ένα διήμερο


Αποφράδα ήταν η προχθεσινή ημέρα για τη Ρόδο αφού η (πρόσφατη τουλάχιστον) ιστορία σε τούτο τον ευλογημένο τόπο δεν κατέγραψε ξανά να γίνουν δεκατέσσερις κηδείες σε ένα διήμερο!
Ένα νησί ολόκληρο έχει μουδιάσει από τα απανωτά χτυπήματα των τελευταίων ημερών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οδήγησαν δεκατέσσερις συμπολίτες μας στο θάνατο και χωριά ολόκληρα στο πένθος.
Χθες και προχθές, στη Ρόδο έγιναν δεκατέσσερις κηδείες  μόνο σε μία ημέρα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που καταγράφηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες (σ.σ. Δήμος-Μητρόπολη).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα