Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Άθικτοι,περήφανοι Άνθρωποι

Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα απ όσα μπορείς… Περηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι…
Είναι κάποιοι άνθρωποι που χαράζουν μια πορεία στην ζωή τους, επιμένοντας να ακολουθούν αξίες που μπορεί να μην εκτιμούνται πια .. κάποιοι μπορεί να τους βλέπουν «μικρούς», μα μέσα τους να ζηλεύουν την δύναμή που αυτοί δείχνουν. Σαν έναν Δον Κιχώτη που τολμά να τα βάζει με ανεμόμυλους ενώ αυτοί φοβούνται. Άλλοι όμως, κρυφά τους θαυμάζουν, και τους θυμούνται για πάντα, ως φάρους που τους ενέπνευσαν, που δεν άφησαν τις ανθρώπινες αξίες να χαθούν όταν υπήρχε τρικυμία...Έλεγε κάποτε ένας τέτοιος «άθικτος» άνθρωπος, μάρτυρας σε  αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ότι ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τον κόσμο από τα άμορφα σίδερα…κοίταξε για μια στιγμή γύρω του, είδε αρκετούς να  παρακολουθούν διστακτικά… τον παραξένεψε γιατί απλά κοιτούσαν…ίσως να δίσταζαν, ίσως να «μάθαιναν» από το παράδειγμά του.. Μακάρι να ήταν αυτό…να «μάθαιναν»…Ο ίδιος ντρεπόταν που φαινόταν «ήρωας», δεν ήθελε να «ξεχωρίζει»… Μου είπε την φράση… «ίσως πρέπει να έχεις βιώσει τον ανθρώπινο πόνο, για να μπορείς να τον καταλάβεις και να θες να τον σταματήσεις, όπου υπάρχει…»

Στον γάμο, επειδή είναι η στενότερη δυνατή συναναστροφή, ισχύουν πολύ περισσότερο οι κανόνες περί καλής συναναστροφής

Καμιά φορά, ο Επίκτητος αναφερόταν με δυσπιστία στον θεσμό του γάμου υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια συμβίωση «βγάζει από μέσα μας τον χειρότερο μας εαυτό». Πίστευε πολύ στη φιλία, αλλά δεν πίστευε ότι μπορούν δύο σύζυγοι να είναι φίλοι. Ο γάμος, έλεγε, είναι μια τρομερή διάσπαση από την καλή ζωή. Το να ασχολείσαι καθημερινά με μικροπράγματα (τα οποία οι σύζυγοι συσσωρεύουν, καμιά φορά επιδεικνύοντας έξαλλη καταναλωτική συμπεριφορά) και το να ανησυχείς με το τι κάνει το παιδί σου (αν έφαγε ή αν άργησε να γυρίσει σπίτι) μπορεί να γίνει σκέτη αγγαρεία.
husband
Η συνεχής συναισθηματική προσοχή που απαιτείται από τους συζύγους μπορεί να αποβεί μεγάλο βάρος. Οι σοφοί δεν πρέπει να ανησυχούν και να κατατρίβονται με τις ασήμαντες λεπτομέρειες της οικογενειακής ζωής. Ο Επίκτητος ήταν υπέρ του γάμου μεταξύ δυο φιλοσόφων, όπως στην περίπτωση των Κυνικών Κράτη και Ιππαρχίας, που ζούσαν απέριττα, χωρίς σπίτι ή υπάρχοντα, χωρίς να αναλώνονται σε τσακωμούς για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα.

"Να υποστηρίζεις αυτό που Είσαι, αλλιώς το συναίσθημα θα σε βάζει να πράττεις σαν αυτό που έγινες”

 

Kανένας άνθρωπος δεν είναι ελαττωματικός, γίνεται όμως στην πορεία. Όχι ακριβώς ελαττωματικός, αλλά φοβισμένος.

Ο φόβος έχει αυτήν την δυναμική, να αλλάξει το μέσα μας και να το μεταβάλλει σε έλλειψη και συμβαίνει ακριβώς στην πιο ευαίσθητη περίοδο της Ζωής μας, που είμαστε ανίσχυροι να προστατεύσουμε τα Αιώνια του Ανθρώπου και τις Αρετές.

Αυτή η ευαίσθητη περίοδος της Ζωής μας, που σηματοδοτείται από την είσοδό μας στον Φυσικό Κόσμο μέχρι την ενηλικίωσή μας, περνάει από την διαδικασία του χωρισμού μας από τον Εαυτό μας και τότε είμαστε πολύ ευάλωτοι και επιρρεπείς στις επιδράσεις του περιβάλλοντος μας, γιατί έχουμε ισχυρή συναισθηματική αντίληψη.

Ανακαλύπτουμε τον Φυσικό Κόσμο πρώτα συναισθηματικά και διαμορφώνουμε το νοητικό μας σύμφωνα με αυτήν την πρωταρχική συναισθηματική αντίληψη, έχοντας διαχωριστεί από την πνευματική μας αντίληψη. Έτσι κάθε επίδραση του περιβάλλοντος μας γίνεται και μια αιτία φόβου, γιατί δεν έχουμε αναπτυγμένη την διάκριση, ώστε να ξεχωρίσουμε τα ωφέλιμα από τα βλαβερά, το σωστό από το λάθος, το αληθινό από το κάλπικο.

ZEY-ΓΟΣ (ΑΝΗΡ+ΓΥΝΗ)




ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η Ψυχή όπως γνωρίζουμε δεν έχει φύλο. Η ενσάρκωση της Ψυχής στο γήινο πεδίο διαχωρίζεται σε δυαδικό σύστημα (άρρεν-θήλυ) όπου η σωματική-σεξουαλική επαφή εκτός της ανταλλαγής ενεργειών χρειάζεται και για την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Σε κάθε φυσική επαφή ο άνδρας και η γυναίκα δίνουν ο ένας στον άλλον την κατάλληλη ενέργεια για να ισορροπήσει η φύση τους.

1. Ο ανήρ δίνει συνήθως στη γυνή τον αιθερικό ηλεκτρισμό-μαγνητισμό….γι’ αυτό και η γυνή χρειάζεται ασφαλώς την παρουσία του ανδρός. Η ένωση ανδρός+γυναικός είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί η διευθέτηση του επιπέδου…του ενεργειακού πεδίου.

Οι 8 βασικοί συμβιβασμοί που καλείται να κάνει κάθε ζευγάρι

Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές, καλώς ή κακώς απαιτούν συμβιβασμούς και υποχωρήσεις για να ευδοκιμήσουν και να έχουν διάρκεια..
a_walk_to_remember_in_love_happy_pair Και σίγουρα η σχέση μας με το άλλο μας μισό είναι από τις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής μας και απαιτούν και τους πιο σημαντικούς συμβιβασμούς.
Ποιοι είναι οι πιο βασικοί και σημαντικοί συμβιβασμοί που καλούμαστε να κάνουμε για να συνυπάρξουμε;

Η Αργεντινή πάει περίφημα με τους Κίρτσνερ και το Argexit, γι’ αυτό οι εδώ Γκεμπελίσκοι έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους

Το γράφημα που παρουσιάζεται πιο κάτω, το οποίο προέρχεται από την World Bank, μιλά από μόνο του για την ικανοποιητική έως εντυπωσιακή οικονομική πορεία της Αργεντινής. Το ίδιο θετικοί είναι και οι άλλοι δείκτες της οικονομίας της χώρας, με την ανεργία να έχει πέσει στο 7%, τον πληθωρισμό να ελέγχεται σε επίπεδα της τάξης του 10%. και το ισοζύγιο πληρωμών να βελτιώνεται σταθερά. 

Η Αργεντίνικη οικονομία μετά την αποδέσμευσή της από τη ζώνη του δολαρίου, κάτι αντίστοιχο δηλ. με την ευρωζώνη, και ύστερα από τη λήψη μέτρων αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, πορεύεται με εντυπωσιακά ανοδικούς ρυθμούς. Αυτό το ζει ο Αργεντίνικος λαός επί δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια. Ο οποίος επί πλέον κέρδισε την αξιοπρέπειά του και γι’αυτό και στηρίζει σταθερά και αδιαλείπτως την κυβέρνηση που ακολούθησε την πολιτική τουArgexit,σε αντιστοιχία με το Grexit.


 

«Προσοχή να μη γίνουμε Αργεντινή». Αυτό ήταν μέχρι πρόσφατα η κορυφάια φοβική ατάκα των Γκεμπελίσκων του ελληνικού κατεστημένου, οι οποίοι παρουσίαζαν την Αργεντινή ως απολωλός πρόβατο που έχασε το δρόμο του και παραπαίει στη φτώχεια και δυστυχία. Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ ξεπέρασαν σε διαστρέβλωση της αλήθειας όλα τα διεθνή. 

Η σύγκρουση ανάμεσα στους Γύπες
των αγορών και ιδιαίτερα του αρχιγύπα Πωλ Σίγκερ, είχε μόνο μία όψη. Όταν ο αρχιγύπας σημείωνε μια προσωρινή νίκη όπως η σύλληψη του Αργεντίνικου πολεμικού πλοίου σε μια χώρα ημιαποικία της Ανατολικής Αφρικής, αυτό γινόταν πρωτοσέλιδο. Όταν μετά από λίγο με απόφαση διεθνών δικαστηρίων, το πλοίο αφενόταν ελεύθερο, η είδηση εξαφανιζόταν.

Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης που κατέστρεφε αυτοκίνητα με αφρικανική σκόνη!


laspovroxi  
Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής ο 30χρονος ημεδαπός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος είχε διενεργήσει επανειλημμένους βανδαλισμούς αυτοκινήτων που ήταν καλυμμένα με αφρικανική σκόνη.


Ο δράστης εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή , δήλωσε περήφανο μέλος της Χρυσής Αυγής και ανέλαβε την ευθύνη για την πλήρη καταστροφή πέντε συνολικά Ι.Χ. αμαξιών που ήταν πλήρως σκεπασμένα από αφρικανική σκόνη και βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή της Κυψέλης.

Οι εγκληματικές πράξεις του νεαρού οι οποίες από τον ίδιο χαρακτηρίζονται ως αμιγώς πολιτικές, είχαν πραγματοποιηθεί την 1η Φλεβάρη 2015 και ημέρα Κυριακή οπότε και το σύνολο σχεδόν της ατμόσφαιρας της πρωτεύουσας είχε καλυφθεί με σκόνη προερχόμενη και αερομεταφορούμενη από τη Σαχάρα.

Να μάθεις να φεύγεις


Από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών
 

Από χειραψίες που σε στοιχειώνουν
 

Από την ανάμνηση μιας κάλπικης ευτυχίας
 

Να φεύγεις  – αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς
 

Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο
 

Να τρέχεις μακρυά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι
 

Να μάθεις να κοιτάς βαθιά στα μάτια όταν λες αντίο κι όχι κάτω ή το άπειρο
 

Να εννοείς τις λέξεις σου, μην τις εξευτελίζεις, σε παρακαλώ
 

Να μάθεις να κοιτάς την κλεψύδρα, να βλέπεις πως ο χρόνος σου τελείωσε

Το υποσυνείδητό σου είναι παντοδύναμο, εκμεταλλεύσου τη δύναμή του

Άρθρο της Anna Le Mind
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε για το υποσυνείδητο είναι ότι πάντοτε είναι «ενεργό». Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση μέρα νύχτα, ανεξαρτήτως από το τι κάνετε. Το υποσυνείδητο ελέγχει το σώμα σας. Δεν μπορείτε να ακούσετε αυτή τη σιωπηλή εσωτερική διαδικασία με συνειδητή προσπάθεια. Πρέπει να ξεκινήσετε να ασχολείστε με το υποσυνείδητό σας. Είναι ζωτικής σημασίας να το διατηρείτε σε κατάσταση προσδοκίας μόνο θετικών γεγονότων και να υιοθετήσετε έναν τρόπο σκέψης που να βασίζεται αποκλειστικά στην πίστη, τη δικαιοσύνη και την αγάπη. Η πίστη και η εμπιστοσύνη αποτελούν το θεμέλιο του υποσυνείδητου.

Ένας Ιερέας, ο οποίος έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, έγραψε σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για να μεταφέρει σκέψεις εξαιρετικής υγείας στο υποσυνείδητό του. Ο ίδιος αναφέρει τα εξής: «Δύο ή τρεις φορές την ημέρα χαλάρωνα σωματικά και ψυχολογικά και επαναλάμβανα ξανά και ξανά ότι τα πόδια μου είναι εντελώς χαλαρά. Οι μύες του στομαχιού μου είναι χαλαρωμένοι. Η καρδιά μου χτυπάει ήσυχα, η αναπνοή μου είναι ήρεμη και χαλαρή. Το κεφάλι μου είναι εντελώς χαλαρό, ολόκληρο το σώμα μου είναι εντελώς χαλαρό και ήρεμο. Μετά από περίπου 5 λεπτά, όταν βρισκόμουν σε κατάσταση υπνηλίας, επαναλάμβανα τη φράση ότι η τελειότητα του σχεδίου του Θεού βρίσκει την έκφρασή της σε μένα. Το υποσυνείδητό μου γέμιζε με τη σκέψη ότι έχω τέλεια υγεία. Ο εαυτός μου παρουσιάζεται πεντακάθαρος ενώπιον του Θεού». Αυτός ο ιερέας τελικά κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του υποσυνειδήτου σας προς όφελός σας:

Πρόωρη γήρανση από το άγχος


Εκτός από το να καταστρέφει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, το άγχος ενδέχεται να επιταχύνει τα σημάδια του χρόνου παρουσιάζοντας δείγματα γήρατος ακόμη και πέντε χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα Ολλανδών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιθεώρηση «British Journal of Psychiatry».

Η επικεφαλής της μελέτης Τζοσίν Βερχόβεν του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου στο Αμστερνταμ εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε σε 2.300 άτομα, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στα τελομερή, στο DNA που βρίσκεται στα άκρα των χρωμοσωμάτων. Τα τελομερή κονταίνουν με την ηλικία, γι' αυτό και θεωρούνται δείγματα γήρανσης των κυττάρων. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι άνθρωποι υποφέρουν για ένα διάστημα από ξαφνικό -και όχι μόνιμο- άγχος έχουν πιο κοντά τελομερή σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν πάσχουν από καμία ψυχική ασθένεια αλλά και σε σχέση με αυτούς που έχουν ή είχαν στο παρελθόν ιστορικό αγχώδους διαταραχής.

Υπάρχω εγώ επειδή υπάρχεις εσύ

Νίκος Λυγερός - Υπάρχω εγώ επειδή υπάρχεις εσύ.
Υπάρχω εγώ επειδή υπάρχεις εσύ. Έχουμε ένα πρώτο πρόβλημα. Είναι ότι ο αυτοπροσδιορισμός ότι είμαστε εμείς, είναι δύσκολος χωρίς να υπάρχει το ‘εσείς’. Και ακόμα χειρότερο, πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν οι άλλοι. Άμα το σκεφτείτε θα πείτε είναι εύκολο να είμαι άνθρωπος, γιατί γεννήθηκα άνθρωπος. Στην πραγματικότητα, γινόμαστε άνθρωποι. 
 
Είναι ένα τεράστιο θέμα αυτό και υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Έχει ενδιαφέρον γιατί πολύ συχνά μερικοί λένε γεννηθήκαμε άνθρωποι, αλλά λένε, ότι επειδή είναι απαραίτητο. 
 
Μα άμα είχαμε γεννηθεί άνθρωποι, με την έννοια που την εννοούμε, η παιδεία δεν θα ήταν απαραίτητη. 
 
Στην πραγματικότητα, όλη η παιδεία είναι φτιαγμένη για να μεγαλώνει ανθρώπους, που θα γίνουν άνθρωποι. Άρα το πρώτο ερώτημα είναι τι είναι άνθρωπος. 
 
Δεύτερο ερώτημα, πιο σημαντικό είναι αν ένας άνθρωπος μπορεί να υπάρχει μόνος του. Ενώ αρχικά φαίνεται αυτονόητο. 

ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ;;;



Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Σε πολλούς όσα διαβάσουν παρακάτω να μην αρέσουν, όμως η ζωή κάθε φορά δείχνει τον δύσκολο δρόμο ως ορθό.

Από την έρευνα που έγινε δυστυχώς  το 80%  από το πλήθος των Ελλήνων που φαίνεται ως αφυπνισμένο και, δείχνει καθαρά την επιθυμία για ένωση των Ελλήνων, είναι άτομα ασταθή ως χαρακτήρες, ημιμαθή και πλην σαφώς πράττουν τελικά κατά προσωπικόν όφελος....
 
Μιας και είναι εγκλωβισμένα τα άτομα αυτά μεταξύ φόβου και επιθυμίας!!!

ΔΥΟ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ [1]
"ΑΜΦΙΠΟΛΗ   01/03/2015

ΔΥΟ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ  ΑΠΛΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ   

 ΑΠΙΘΑΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ [1]

Σύμφωνα πάντα με  την εξελικτική Δαρβινική θεωρία περί προελεύσεως των ειδών!!!
Τα συμπεράσματα  των αρχαιολόγων μας και  των επιστημονικών ομάδων που τους στήριξαν, κατά την διάρκεια των  πολύμηνων   ανασκαφών  στην Αμφίπολη,  έχουν ως εξής.
Λίγο μετά το θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη Αλέξανδρου [323π.χ], κάποιος  άρχοντας  Μακεδόνας ,δεν γνωρίζουμε ποιος , [ο τότε  βασιλέας της περιοχής ήταν ο ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ]  αποφασίζει το κτίσιμο ενός μοναδικού μεγαλιθικού ταφικού μνημειου  στην περιοχή της Αμφίπολης δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα.
Τοποθετεί σε μαρμάρινη λάρνακα, σε βάθος 2,5μ , υπολείμματα πέντε ανθρώπινων σκελετών και ζώων [ο πραγματικός τους αριθμός είναι άγνωστος θέλετε να ήταν 777 κόκκαλα;;;]
Ο  ανθρώπινος  σκελετός συνίσταται από 206  οστά. 
Τι έγιναν άραγε  τα υπόλοιπα ;;;
Ίσως τα έπαιρναν για ενθύμια οι κατά καιρούς τυμβωρύχοι !!!
Παρόλα αυτά, το πάτωμα του θαλάμου [3]  έδειχνε απαραβίαστο  όταν αποκαλύφτηκε μετά την μετακίνηση 115 κυβικών μέτρων άμμου από το εσωτερικό του.
Σκεπάζει την λάρνακα με 1,5μ ποταμίσιας άμμου,  κτίζει  από επάνω τον θάλαμο [3]  της ταφικής στοάς που όλοι ηδη γνωρίζουμε ,με το ψηφιδωτό της «αρπαγής της Περσεφόνης» , τον θάλαμο των καρυάτιδων ,τον θάλαμο του ερυθρόλευκου πατώματος και την ΔΥΤΙΚΗ  είσοδο με τις δυο σφίγγες.
Κτίζει ενδιάμεσα στους τρεις θαλάμους, τρεις εσωτερικούς τοίχους από μάρμαρο  βάρους 70 τόνων ο ένας και γεμίζει τους θαλάμους με [1000] χίλια κυβικά μέτρα ποταμίσιας άμμου.
Στην συνέχεια, για μια χρονική περίοδο  33 έως 50 χρόνων,  εν μέσω πολέμων και γενικής αναστάτωσης στην περιοχή  [ ο Κάσσανδρος πεθαίνει το 295 π.χ.],  ασχολείται  με το κτίσιμο μιας μοναδικής,  τριπλής, κυκλικής περίφραξης μήκους 497 μέτρων  και ύψους από 3μ έως 4,5μ,  από λευκό μάρμαρο Θάσου [νησί 70 χιλ. μακριά], που θα στήριζε τον τεχνητό λόφο που σχεδίαζε.
Αφού τελείωσε με την περίφραξη και τον τεχνητό λόφο [ύψους 23μ] ,έκτισε στην κορυφή μια βάση 100 τετραγωνικών μέτρων και τοποθέτησε επάνω της  ένα μαρμάρινο λιοντάρι ύψους  10,5 μέτρων,  μαζί με την βάση του. 
Όλα αυτά για τα [777;;;] πεταμένα κόκκαλα [ανθρώπων και ζώων]  θαμμένα κάτω  από χιλιάδες τόνους χωμάτων !!!
Ποιοι άραγε να ήταν οι νεκροί;;;
Μήπως το μεγαλιθικό μνημείο κρύβει κάποιο άλλο μυστικό, που άξιζε τα έξοδα, την μυστικότητα και τις πολυετείς προσπάθειες ;;;
Το τεράστιο αυτό αρχιτεκτονικό επίτευγμα   κρατείται μυστικό από τους κατασκευαστές του, για αγνώστους στον γράφοντα  λόγους. Δεν υπάρχει καμιά αρχαία αναφορά για το συγκεκριμένο μνημείο .Αυτό θεωρείται σήμερα λογικό από τους αρχαιολόγους μας , οι αρχαίοι φοβόταν  τους τυμβωρύχους!!!
Το μνημείο δεν συλήθηκε ποτέ !!! 
Είναι δε τόσο ταπεινό  και απλό που δεν υπήρχε τίποτα για τους  τυμβωρύχους να βρουν και να αρπάξουν. 
Ξεχάστε πως η όποια τυμβωρυχία  ήταν δύσκολο  να γίνει ακόμη και από ένα οργανωμένο κρατος. 
Για κάποιο άγνωστο  λόγο κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, παρα το τεράστιο  μαρμάρινο λιοντάρι στην κορυφή του, για περίπου 2000 χρόνια !!!
Αυτό έγινε πρόσφατα την εποχή των βαλκανικών πολέμων πριν 100 χρόνια .
Το μαρμάρινο λιοντάρι ήταν το πρώτο που καταστράφηκε άγνωστο πότε και από ποιον.
Σήμερα, μετά από ανασκαφικές προσπάθειες πολλών μηνών, η αρχαιολογική Ελληνική υπηρεσία ,οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι και οι επιστημονικές τους ομάδες, μαζί με ειδικούς στην υψηλή τέχνη του ηλεκτρομαγνητισμού ,του ΑΠΘ, αδυνατούν  να δώσουν την παραμικρή, τεκμηριωμένη απάντηση, για τον λόγο ύπαρξης του μοναδικού στη χώρα μας   ταφικού  μνημειου της Αμφίπολης. 
Ούτε έχουν την παραμικρή ιδέα για το ποιος ήταν θαμμένος στο  θάλαμο [3], το γιατί ήταν θαμμένος με αυτόν τον ανιστόρητο τρόπο   και προς τι όλα τα πρωτοφανή προστατευτικά μέτρα, πέρα από την φανερή επιθυμία  του κατασκευαστή να φτάσει στις ημέρες μας ανέπαφο.
Ξεχάστε τα οφθαλμοφανή στοιχεία που παραπέμπουν σε εξωγήινο πολιτισμό .Ποιος «σοβαρός» θα ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες.
Το μόνο που εξηγήθηκε άμεσα και  άπαντες  συμφώνησαν  είναι η κοκκινομάλλα «Περσεφόνη» και ο έρωτας της με τον Αδη!!! 
Το μνημείο παραμένει στη θέση του  όπως και χίλια [1000] αναπάντητα ερωτήματα.

ΑΠΙΘΑΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ [2]

Το ανθρώπινο γένος της ΓΗΣ είναι δημιούργημα εξωγήινων από τον γαλαξία Ελλάδα [Ανδρομέδα].
Ο σύγχρονος Γήινος  άνθρωπος* [Δωριέας]  έκανε την πρώτη  εμφάνιση του  το 700 της εποχής του Κριού, η το 1620 π.χ. ,μέσα από τα γενετικά εργαστήρια της Φαιστού.
*ως σύγχρονοι άνθρωποι, ΔΕΝ  λογίζονται τα ανθρώπινα υβρίδια των εξωγήινων της σπείρας του Ωρίωνα [ ανουνακι-νεφελιμ-ελοχιμ-εχινοι κ.α]  που προϋπήρξαν των Δωριέων , στη Μεσοποτάμια περιοχή , την Αίγυπτο – την  περιοχή των Άλπεων  [οτζι] κ.α.
Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε  το 356 π.χ. και πέθανε το 323 π.χ. σε ηλικία 33 ετών. Ήταν η τελευταία  προσωποποίηση της θεάς Αθηνάς στον πλανήτη ΓΗ.
Ο ρόλος του ήταν η καταστροφή των ανθρώπινων υβριδίων, κατάλοιπων της παλαιάς εποχής και η εξάπλωση του γενετικού κωδικα των Δωριέων έως τα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου.
Όταν τελείωσε το έργο του απήλθε σε ηλικία 33 ετών αφήνοντας πίσω  το γενετικό του υλικό,για τις επερχόμενες γενιές.
Όλα έγιναν βάση ενός καλά οργανωμένου μακροχρόνιου  σχεδίου. 
Αρχικά υπήρχε η σκέψη το γενετικό του υλικό να ταφεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, την παγκόσμια πρωτεύουσα της εποχής και αυτό έγινε.
Αργότερα  αποφασίστηκε η τοποθέτηση του γενετικού του υλικού, που κρύβει το μυστικό της αθανασίας του ανθρώπου, να γίνει στην Μακεδονία και επιλέχτηκε ο χώρος της Αμφίπολης [ εννέα οδοί] , δίπλα στο ποταμό Στρυμόνα.
Να λοιπόν ο πρώτος , σοβαρός λόγος, συμβατός με την ύπαρξη του μεγαλιθικού ταφικού μνημειου της Αμφίπολης.
Ο δεύτερος είναι η ύπαρξη στον ίδιο χώρο της κατεξοχήν διαστημικής πτητικής συσκευής, του  Ιπτάμενου δίσκου.
Πρόκειται για τα δυο απαραίτητα  συστατικά που θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την σωτηρία του πλανήτη μας. Αθανασία και μεσο για το ταξίδι μας στον γαλαξία στη συνάντηση με τους δημιουργούς μας.
Τωρα εξηγούνται όλα. 
Επιλέγεται ,από  την Αθηνά, η πατρική γη της αγαπημένης της  γενιάς, των Δωριέων, αντι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, που παραπέμπει  στο Σείριο και τους επικίνδυνους γείτονες μας.
Η μεταμόρφωση της  περιοχής , για να δεχτεί τον Ι.Δ. όπως και η μεταφορά  και κατεργασία των υλικών, έγινε με εξωγήινη τεχνολογία σε χρόνους ρεκόρ.[295 π.χ. η 2025 της εποχής του Κριού]
Τα διπλά, προστατευτικά μέτρα ,αόρατα και ορατά, εξηγούν τον λόγο που  κανείς δεν ασχολήθηκε για 2000 χρόνια με το συγκεκριμένο μνημείο. 
Σύμφωνα με τον Όμηρο, ούτε οι τότε  κάτοικοι της περιοχής δεν γνώριζαν την ύπαρξη του μνημειου. Ούτε φυσικά όσοι πέρασαν από την περιοχή τα τελευταία 2000 χρόνια.
Το μνημείο κατακλύζεται από  εξωγήινη,  κωδικοποιημένη πληροφόρηση, για την διπλή μας υπόσταση [σφίγγες] ,τον γενετικό μας κωδικα [καρυάτιδες – μαίανδρος] , τις συμπαντικές μαθηματικές σταθερές [π=3,1428] και [ Φ= 1,618] , καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων που έχουν σχεση με την μετά θάνατο ζωή [ ψηφιδωτό]  κ.α.
Κανείς στον πλανήτη δεν γνώριζε τον τρίτο αιώνα π.χ. το [π], το [Φ] και τα βασικά χαρακτηριστικά του  αόρατου  γενετικού μας κωδικα .Βρισκόμαστε στο 2015 μ.χ. και μόνο εξειδικευμένο, ιατρικό, ερευνητικό  προσωπικό γνωρίζει κάποια από αυτά ,όχι όλα. 
Μόνο εξωγήινοι μπορεί να είχαν τετοια πληροφόρηση.
Είναι αυτονόητο, για την ταπεινότητα μου, πως ο κατασκευαστής απευθύνεται σε συγκεκριμένη ανθρώπινη, μελλοντική γένια, που θα κατανοήσει τα «κρυμμένα»  εξωγήινα στοιχεία , όταν θα έχει τις απαιτούμενες επιστημονικές  γνώσεις για αυτό.
 Αυτή η γενιά είναι η σημερινή.
 Όμως εξωγήινοι  δεν υπάρχουν, σύμφωνα με την κατεστημένη θεωρία  και τα κολλημένα μυαλά .Άρα αγνοούμε τα όποια  στοιχεία παραπέμπουν σε άλλες θεωρίες, πέρα της κατεστημένης , για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και παραμυθιάζουμε τον λαό με τις γνωστές ,χίλιο-ειπωμένες ιστορίες [αρπαγή της Περσεφόνης κ.α. α.].
Τα αναπάντητα ερωτήματα χιλιάδες όμως  κανενός το αυτί  δεν ιδρώνει .
Δυστυχώς για εμάς, οι επιστημονικές ομάδες που στηρίζουν τους αρχαιολόγους μας δεν περιλαμβάνουν ,μαθηματικούς –αστροφυσικούς – αρχιτέκτονες διαστημικών  πτητικών συσκευών – μοριακούς βιολόγους γενετιστές .
Όπως  γίνεται κατανοητό αυτός είναι ο λόγος που η απίθανη ιστορία [2]  δεν επιβεβαιώνεται.
Τα κόκκαλα ;;; 
Κανείς δεν θάβει τους νεκρούς του με αυτόν τον ασεβή τρόπο. Ειδικά οι πλούσιοι αρχαίοι Έλληνες άρχοντες  .Είναι φανερό ,σε εμένα τον αγράμματο, πως το συγκεκριμένο στοιχείο τοποθετήθηκε εκεί για να μας προβληματίσει ευεργετικά.
Τα κόκαλα λοιπόν πρέπει να τα δούμε μόνο σαν γενετικό υλικό.Πρέπει με κάθε τρόπο να αποκτήσουμε τις πληροφορίες που πιθανόν κρύβουν.
Επειδή δε, αγνοούμε την τεχνολογία έρευνας όλων των δεδομένων  του γενετικού μας  υλικού δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, τουλάχιστον όχι από  δικούς μας ερευνητές. 
Το γεγονός  πάντως παραμένει,  το πραγματικό γενετικό υλικό του Αλέξανδρου μαζί με τον Ι.Δ. βρίσκονται βαθειά κάτω από το μνημείο. 
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, κατά τον Όμηρο, είναι να σκάψουμε για να τα βρούμε." 
Σύμφωνα πάντα με την εξελικτική Δαρβινική θεωρία περί προελεύσεως των ειδών!!!

Τα συμπεράσματα των αρχαιολόγων μας και των επιστημονικών ομάδων που τους στήριξαν, κατά την διάρκεια των πολύμηνων ανασκαφών στην Αμφίπολη, έχουν ως εξής.
 

Λίγο μετά το θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη Αλέξανδρου [323π.χ], κάποιος άρχοντας Μακεδόνας ,δεν γνωρίζουμε ποιος , [ο τότε βασιλέας της περιοχής ήταν ο ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ] αποφασίζει το κτίσιμο ενός μοναδικού μεγαλιθικού ταφικού μνημειου στην περιοχή της Αμφίπολης δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα.
 

Τοποθετεί σε μαρμάρινη λάρνακα, σε βάθος 2,5μ , υπολείμματα πέντε ανθρώπινων σκελετών και ζώων [ο πραγματικός τους αριθμός είναι άγνωστος θέλετε να ήταν 777 κόκκαλα;;;]
 

Ο ανθρώπινος σκελετός συνίσταται από 206 οστά.
 

Τι έγιναν άραγε τα υπόλοιπα ;;;

Ίσως τα έπαιρναν για ενθύμια οι κατά καιρούς τυμβωρύχοι !!!


Παρόλα αυτά, το πάτωμα του θαλάμου [3] έδειχνε απαραβίαστο όταν αποκαλύφτηκε μετά την μετακίνηση 115 κυβικών μέτρων άμμου από το εσωτερικό του.


Σκεπάζει την λάρνακα με 1,5μ ποταμίσιας άμμου, κτίζει από επάνω τον θάλαμο [3] της ταφικής στοάς που όλοι ηδη γνωρίζουμε ,με το ψηφιδωτό της «αρπαγής της Περσεφόνης» , τον θάλαμο των καρυάτιδων ,τον θάλαμο του ερυθρόλευκου πατώματος και την ΔΥΤΙΚΗ είσοδο με τις δυο σφίγγες.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Υπουργός δείχνει άγγελο 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα κλίμα καχυποψίας και φόβου για κάποια «άγνωστα» μελλούμενα. Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Foto44
Πριν από λίγο καιρό η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya’ nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον ιερό ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια. 

Πόσο ελεύθεροι είμαστε; – Πειράματα με το ασυνείδητο

«Όταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν, συνήθως μιμούνται ο ένας τον άλλον» – Eric Hoffer
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τα πειράματα που θα διαβάσετε δεν έχουν εικονικά ηλεκτροσόκ (Το τέρας μέσα μας – Το πείραμα του Μίλγκραμ). Ούτε βασανίστηκαν ζώα κατά τη διάρκεια τους (Συρμάτινες μητέρες – Η αγάπη στο εργαστήριο) Ούτε είναι τόσο γνωστά όσο εκείνα του Asch (Διαλέξτε τη λάθος γραμμή – Το πείραμα του Asch).
Όμως μας βοηθάνε να πλησιάσουμε την απάντηση σ” ένα απ” τα παλαιότερα ερωτήματα: Έχει ο άνθρωπος ελεύθερη βούληση;
~~{}~~
Τα πειράματα έκανε ο Τζον Μπάργκ, στο πανεπιστήμιο του Γιέλ, μετά το 2010.
Στο πρώτο τα υποκείμενα (φοιτητές) διέσχιζαν ένα μακρύ διάδρομο για να φτάσουν στο γραφείο του Μπαργκ. Εκεί τους δίνονταν οι παρακάτω προτάσεις:

Πάμε στο Club de Paris

Το Ολλανδικό έγγραφο για την κρυφή λέσχη «Club de Paris» για τις σκόπιμα υπερχρεωμένες τριτοκοσμικές χώρες και το ελληνικό χρέος
Για ακόμα μια φορά επανέρχεται το απίστευτο σενάριο να προσφύγουν την Ελλάδα στην περίφημη «Λέσχη των Παρισίων» και αυτή τη φορά από έναν «εταίρο μας» στην Ευρωζώνη, την Ολλανδία. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κεφάλαιο» σε μία στιγμή που οι πιέσεις προς την Ελλάδα για το ενδεχόμενο λήψης ενός τρίτου δανείου εντείνονται, η Ολλανδία με έμμεση αναφορά στην Ελλάδα και εκτιμώντας ότι ελλοχεύει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας ή άμεσης αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεών της προς τους δανειστές, βάζει πλέον τη Λέσχη «Club de Paris» στο πλαίσιο των πιθανών επιλογών για λύση στο ελληνικό ζήτημα χρέους. ΟΥΑΟΥ που θα ‘λεγε κι ο Γιάνης [με ένα ν]
Αν και πηγές της Κομισιόν εξηγούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης να προσφύγει στο Club de Paris, και ότι η Λέσχη αφορά κράτη εκτός Ευρωζώνης, η ολλανδική κυβέρνηση προετοιμάζει, με αυτό τον τρόπο, τους πολίτες της για το ενδεχόμενο να υπάρξουν απώλειες από την υπόθεση δανεισμού προς την Ελλάδα.
«Η χορήγηση εγγυήσεων πάντα συνοδεύεται από ορισμένους κινδύνους. Όταν μια χώρα αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της, το θέμα αυτό θα συζητηθεί στη Λέσχη των Παρισίων» αναφέρει η σχετική ανάρτηση της ολλανδικής κυβέρνησης. Δεν έχει ξανασυμβεί, μια χώρα με επίπεδο ευημερίας συγκρίσιμο με αυτό της Ελλάδας ή της Πορτογαλίας, να έχει λάβει διαγραφή χρέους από τη Λέσχη των Παρισίων, ακόμα κι όταν άλλοι πιστωτές είναι αναγκασμένοι να διαγράψουν ένα μέρος του δανείου, αν δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος του δανείου, οι χώρες-εγγυητές καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα».

Το Αρχαίο Ρεύμα της Ζωής

  Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΨΕΙΣ
 
Μονάχα όταν ο Νους Είναι Ήσυχος, χωρίς την δραστηριότητα της σκέψης (τον σχολιασμό, την παρέμβαση, την μνήμη, την εμπειρία, την γνώση), μια Ζωντανή Άμεση Αντίληψη της Πραγματικότητας, τότε μονάχα ο Κόσμος Φωτίζεται από το Πνεύμα της Ενότητας, κι Όλα Είναι μια Αγκαλιά Αγάπης, Ειρηνικά μέσα στην Γαλήνια Σιωπή.
 
Πάντα ο άνθρωπος αναζητούσε Βαθιά Μέσα του Αυτή την Αίσθηση Ενότητας που Αποκαλύπτει το Βαθύτερο Νόημα της Ύπαρξης, την Αληθινή Ουσία της Ζωής, που Είναι Μια Ανοιχτή Απέραντη Ενότητα που Απλώνεται Παντού, Ζωντανή, Ρέουσα μέσα στην Αιωνιότητα, Χωρίς να Αλλοιώνεται Πραγματικά γιατί δεν έχει ιδιότητες.
 
Είναι ακριβώς η Υπέρτατη Κατάσταση της Ύπαρξης που Γεννά και Υποστηρίζει Κάθε Δημιουργική Δραστηριότητα, κι είναι η Σύνθεση των Αντιθέτων που Προωθεί την Δημιουργία μέσα από την Εναλλαγή των Φαινομένων.

Τα δείγματα από πετρώματα δείχνουν ότι η ζωή στη Γη άνθισε πριν 3,2 δισ. χρόνια

Δείγματα από πετρώματα που χρονολογούνται πολλά (πάρα πολλά) χρόνια πριν, την εποχή της «γέννησης» του πλανήτη μας, αποκαλύπτουν ότι η ζωή μπορεί να άνθισε στη Γη στα πρώιμα χρόνια ύπαρξής της.

gorgeckmanowar 
Η ύπαρξη συγκεκριμένων χημικών στοιχείων καταδεικνύει ότι τα πρώιμα μικρόβια μπορεί να «βγήκαν» από τους ωκεανούς και να έζησαν στη στεριά «κλέβοντας» άζωτο από τον αέρα πριν από 3,2 δισεκατομμύρια χρόνια.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν, ότι η ικανότητα να χρήσης του ατμοσφαιρικού αζώτου για την υποστήριξη περισσότερο διαδεδομένων μορφών ζωής εμφανίστηκε πολύ αργότερα, περίπου πριν από 2 δισεκατομμύρια χρόνια..
Κι ενώ η ζωή μπορεί να υπάρξει χωρίς οξυγόνο, το άζωτο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία των γονιδίων –απαραίτητα σε ιούς, βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς. Χωρίς το άζωτο η ύπαρξη ζωής στη Γη θα ήταν σπάνια.

ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ

Γράφει ο Ηλίας Τουτούνης 
 
Μια φορά σ’ ένα χωριό γινότανε ένας τρικούβερτος γάμος. Η νύφη, γύρω στα δεκαοχτώ της χρόνια, πεντάμορφη σαν νεράιδα, έλαμπε από χαρά. Την ημέρα του γάμου, οι φιλενάδες της ανύπαντρες κοπέλες του χωριού, όπως συνηθιζόταν είχανε μαζευτεί στο σπίτι της και αφού κλειστήκανε στο δωμάτιό της νύφης για να την στολίσουν. 
 
Όταν ήρθε η ώρα, για να την ντύσουν, η νύφη εμπιστευτικά ρωτούσε τις φιλενάδες της, άραγε, τι βρακί να φορέσει για την πρώτη φορά που θα κοιμηθεί με τον άνδρα της. Οι κοπέλες ανάλογα με το γούστο που είχε η καθεμιά πρότεινε και το βρακί σε κατασκευή και χρώμα.  Η μια πρότεινε άσπρο, η άλλη έλεγε μαύρο, άλλη, κόκκινο, άλλη κίτρινο, άλλη εμπριμέ, άλλη δαντελωτό, άλλη λαμέ μεταξωτό και όλες εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με αυτό.

Ο Οθωμανός Σάχης του Ευφράτη και η κοπάνα που έγινε «έπος»!

Ο Οθωμανός Σάχης του Ευφράτη και η κοπάνα που έγινε «έπος»! 


Του Μπουράκ Μπεγκντίλ, Gatestone Institute
Οι απόλυτα λανθασμένοι τουρκικοί υπολογισμοί στην Συρία οδήγησαν, τελικά, σε παράδοξες κινήσεις. Η έσχατη εξ αυτών ήταν η μετακίνηση του τάφου του Σουλεϊμάν χαν από ένα σημείο του συριακού εδάφους σε άλλο, πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα, αυτή τη φορά. Η μεταφορά του τάφου έγινε λόγω του φόβου επίθεσης των τζιχαντιστών κατά της τουρκικής φρουράς, τους οποίος τζιχαντιστές η Τουρκία επιθυμούσε, μυστικά, να υποστηρίξει.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου, ο οποίος έγραψε το 2001 ένα βιβλίο 600 σελίδων, με τίτλο «Στρατηγικό Βάθος», ήλπιζε, στις απαρχές της Αραβικής Άνοιξης, υπουργός Εξωτερικών όντας, ότι η ζώνη των σουνιτικών καθεστώτων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα περιλάβει την Συρία, την Αίγυπτο, την Τυνησία, τον Λίβανο και τη Λιβύη, και θα ήταν υποταγμένη στην αναδυόμενη τουρκική αυτοκρατορία. Για να γίνει αυτό, ξεκινώντας από την Συρία, έπρεπε να φύγει ο Άσαντ.

Τον Αύγουστο του 2012 ο Νταβούτογλου είχε προβλέψει πως οι μέρες του Άσαντ στην εξουσία είναι μετρημένες. Σχεδόν δυόμισι χρόνια αργότερα ο Άσαντ απλώς δεν αποτελεί πλέον τον νότιο γείτονα της Τουρκίας. Αντί αυτού υπάρχουν στην περιοχή διάφορες ομάδες τζιχαντιστών και ένοπλοι Κούρδοι, κατά μήκος των 910 χλμ. των συνόρων της Τουρκίας με την Συρία και το Ιράκ. Ήταν μια από τις ομάδες αυτές, το Ισλαμικό Κράτος, που υποχρέωσε την Τουρκία να εκτελέσει μια από τις πλέον παράδοξες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πρόσφατη ιστορία.

Ο Φόβος

by Tiana


Κάθε βήμα προς την μάθηση είναι ένα ταξίδι σε άγνωστες περιοχές και μερικές φορές φοβόμαστε το άγνωστο επειδή απλώς είναι το άγνωστο. Έτσι λοιπόν στο άγνωστο αντιμετωπίζετε τον φόβο.

 Υπάρχουν δύο είδη φόβου από τα οποία υποφέρουμε συχνότερα: ο πραγματικός και ο φανταστικός φόβος. Ο πραγματικός φόβος είναι ο φόβος του πραγματικού. Είναι ένα θετικό είδος φόβου, γιατί οτιδήποτε μπορεί να αποτελεί πιθανή απειλή για την επιβίωση σας, είναι ένας πραγματικός φόβος. 
 
Ο φανταστικός φόβος είναι το είδος του φόβου από τον οποίο υποφέρουμε τον περισσότερο καιρό. Ενώ ο πραγματικός φόβος αφορά στο παρόν - την άμεση απειλή, τον άμεσο κίνδυνο - ο φανταστικός φόβος έχει να κάνει με το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον ... ΕΑΝ ...! Ο φόβος για το τι μπορεί να συμβεί εάν δεν μπορέσετε να βρείτε τα χρήματα για να πληρώσετε κάποιο λογαριασμό. Ο φόβος για το τι μπορεί να συμβεί εάν δεν πετύχετε το στόχο πωλήσεων ή να κάνετε όλα τα πράγματα που έχετε να κάνετε στη δουλειά σας. Τι μπορεί να συμβεί εάν σας απολύσουν. Ο φόβος για την απώλεια ενός φίλου ή μιας φίλης. Ο φόβος για την αποτυχία στις εξετάσεις οδήγησης ή σε ένα διαγώνισμα. Ο φόβος να μην πάρετε αύξηση ή προαγωγή. 

Θεωρίες ελέγχου του νού και τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΠΗΓΗ: http://vigilantcitizen.com/vigilantreport/mind-control-theories-and-techniques-used-by-mass-media/#!prettyPhoto

Θεωρίες ελέγχου του νού και τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιείται από την άρχουσα τάξη για να χειραγωγήσει τις μάζες. Διαμορφώνει και παγιώνει γνώμες και στάσεις και ορίζει τι είναι φυσιολογικό και αποδεκτό. Αυτό το άρθρο εξετάζει τη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης μέσα από τις θεωρίες των μεγάλων στοχαστών τους, τη δομή της εξουσίας και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, προκειμένου να κατανοήσουμε τον πραγματικό τους ρόλο στην κοινωνία.


Τα περισσότερα από τα άρθρα σχετικά με αυτό το αφιέρωμα, συζητούν τον απόκρυφο  συμβολισμό που βρίσκονται σε αντικείμενα του λαϊκού πολιτισμού (popular culture). Από τα άρθρα αυτά προκύπτουν πολλά εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον σκοπό των εν λόγω συμβόλων και τα κίνητρα εκείνων που τα τοποθετούν εκεί, αλλά είναι αδύνατο για μένα να δώσουμε ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά χωρίς να αναφέρουμε πολλές άλλες έννοιες και γεγονότα. Ως εκ τούτου, έχω αποφασίσει να γράψω αυτό το άρθρο για να προσφέρω το θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο των αναλύσεων που παρουσιάζονται σε αυτό το αφιέρωμα, καθώς και την εισαγωγή στους κύριους μελετητές του τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας. Μερικοί άνθρωποι διαβάζουν τα άρθρα μου και νομίζουν ότι λέω "Η Lady Gaga θέλει θέλει να ελέγξει τα μυαλά μας». Αυτό δεν είναι το θέμα μας. Είναι απλά ένα μικρό μέρος ενός τεράστιου συστήματος που είναι η μάζα των μέσων ενημέρωσης.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 lifehub-esotera-psychologia-22

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στα σύμβολα που αναφέρονται  στους Κανόνες του Δρόμου.

 1.   Ο Δρόμος διανύεται στο πλήρες φως της μέρας που φωτίζει την Ατραπό Εκείνων που γνωρίζουν και οδηγούν. Τίποτε τότε δεν μπορεί να κρυφτεί και σε κάθε στροφή αυτού του Δρόμου ο άνθρωπος πρέπει να αντικρίζει τον εαυτό του.
    

2. Πάνω στο Δρόμο το κρυμμένο αποκαλύπτεται κι ο καθένας βλέπει και γνωρίζει τη φαυλότητα των άλλων. Κι όμως η μεγάλη αυτή αποκάλυψη δεν προκαλεί οπισθοδρόμηση, αμοιβαία περιφρόνηση ή δισταγμό στην πορεία. Ο Δρόμος οδηγεί στη μέρα.

 3.   Πάνω στο Δρόμο κανείς δεν περιπλανιέται μόνος. Δεν υπάρχει βία ούτε βιασύνη. Αλλά ούτε και χρόνος για χάσιμο. Κάθε προσκυνητής που το γνωρίζει αυτό επιτυγχάνει το βάδισμά του και βρίσκεται περιτριγυρισμένος από τους συνανθρώπους του. Μερικοί κινούνται μπροστά του , τους ακολουθεί. Άλλοι βρίσκονται πίσω του, ρυθμίζει το βηματισμό του. Δεν ταξιδεύει μόνος.

Πόσες χιλιάδες ακόμη πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μάθουμε;

 bee9d052_md
Προχτές αυτοκτόνησαν μητέρα και γιος και σήμερα κανένας δεν μιλάει γι’ αυτούς. Ήδη τους ξεχάσαμε. Και το ό,τι τους ξεχάσαμε, μαζί με άλλες περίπου 7000 αυτοκτονίες, μοιάζει να είναι ακόμα πιο φρικτό και από αυτό το ίδιο το γεγονός.

Από το 2011 σε θέματα για τις οικονομικές αυτοκτονίες και το ψυχικό αδιέξοδο, ρωτούσα την κλινικό ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Νίνα: «Τι έχεις να πεις σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται στο παρά πέντε πριν την αυτοκτονία;» και εκείνη απαντούσε:

«Να μιλήσει. Να ψάξει να βρει ανθρώπους να μιλήσει. Είναι να γίνουμε όλοι σαν τον Διογένη με το φανάρι του, που έψαχνε ανθρώπους. Λοιπόν, να πάρουμε το φανάρι μας -κι αυτός φτωχός ήταν- και να ψάξουμε ανθρώπους […] Εφόσον δεν έχω τον έλεγχο οπουδήποτε αλλού, έχω τον έλεγχο πάνω στον εαυτό μου. Οπότε είναι μία ύστατη λύση – διαφυγή, και ύστατος έλεγχος στο αδιέξοδο. Ελέγχω τον εαυτό μου και τον σκοτώνω. Όπως κάνει και ο σκορπιός όταν κυκλωθεί από φωτιά, γυρίζει την ουρά του και τρυπάει τον εαυτό του, αυτοκτονεί. Ή όπως κάνουν τα δελφίνια και οι φάλαινες όταν μολυνθεί το περιβάλλον τους, που βγαίνουν στην ξηρά και πεθαίνουν. Αυτοκτονούν.

Είναι ο ύστατος έλεγχος και βέβαια η ύστατη κραυγή προς ένα κοινωνικό σύνολο το οποίο αναγκάζει τα μέλη του να διαφύγουν προς τα… πάνω γιατί δεν υπάρχει διαφυγή από πουθενά αλλού […]»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα