Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η “απεκπαίδευση” του ατόμου (2o Μέρος)

Η “απεκπαίδευση” του ατόμου (2o Μέρος)


Του Παναγιώτη Ψαρρού (Ομοιοπαθητικός)
Στη γλώσσα του Ινδιάνου Σαμάνου Δον Χουάν, ο ανθρωπολόγος συγγραφέας Κάρλος Καστανέντα αναφέρει για τον θάνατο:
«Οι Σύμμαχοι είναι τρομακτικές δυνάμεις με τις οποίες πρέπει κανείς να παλέψει, για να τις δαμάσει. Αυτό συμβαίνει και με τον θάνατο. Ο θάνατος είναι φίλος μας, είναι σύμμαχος μας, βρίσκεται πάντα ένα μέτρο πίσω από τον αριστερό μας ώμο, και, όποτε και αν τον ρωτήσουμε, πάντα μάς λέει: Δεν σε άγγιξα ακόμη…»
Ο Καρλ Γιούνγκ αναφέρει: «Κάθε ανθρώπινο όν έχει μια Σκιά…» «Όλοι κλείνουμε μέσα μας έναν εγκληματία, στατιστικά, όπως και έναν αντίστοιχο τρελό ή άγιο…»
Η φύση του θηρίου που βρίσκεται εντός μας, είναι η «πανίσχυρη τάση για κυριαρχία». Αυτή η τάση, είναι υπαρκτή σε όλα τα ανθρώπινα όντα. Επειδή αναγνωρίζεται μέσα μας, και αντίκειται των νόμων του κράτους και της θρησκείας, κλπ, αρνούμαστε αυτήν την τάση και την απωθούμε από τη συνείδησή μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο «ξεμπερδέψαμε». Απεναντίας, αυτή η ανώριμη στάση απέναντι στη μοχθηρή όψη του εαυτού μας –η άρνησή της– έχει ως επικίνδυνη συνέπεια να «βλέπουμε στον αντίπαλο, τα δικά μας σφάλματα μεγαλωμένα σε απίστευτο βαθμό». Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι άγιοι και εμείς οι κακοί, αλλά ότι ο καθένας προβάλει στον άλλο τη Σκιά του…
Γεννιέται ίσως, λοιπόν, σε εσάς, ένα μεγάλο ερώτημα: Ποιοι άραγε είναι αυτοί που δημιούργησαν όλη αυτήν τη βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων, μέσα στην οποία ζούμε;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία το ποιος ή ποιοι το κάνουν αυτό.   Όποιοι και αν είναι αυτοί, με τον τρόπο που γίνεται η εκπαίδευσή μας είναι εύκολο και με μαθηματική ακρίβεια να γίνεται χειραγώγηση των μαζών, και ο άνθρωπος να βρίσκεται υπόδουλος, χάνοντας τη δυνατότητα της απελευθέρωσης του.
Το θέμα είναι να μπορέσουμε να αντιληφθούμε αυτό που συμβαίνει και να δράσουμε όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Διότι, όποιοι και αν είναι αυτοί ή όσοι και αν είναι, χωρίς τη δική μας συμμετοχή είναι εντελώς αδύναμοι. Είναι δυνατοί και πραγματοποιούν τα σχέδια τους μόνο σε αυτούς που δέχονται τον προγραμματισμό, μέσω των εκπαιδευτικώντους συστημάτων και όχι μόνο.
Αν δεν γίνεται πιστευτό αυτό, ρίξτε μια ματιά στην ιστορία. Παρ’ όλες τις τεχνολογικές επιτεύξεις, τις επιστημονικές ανακαλύψεις, κλπ, οι λαοί όλο και χειροτερεύουν. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, είναι μουδιασμένοι, υπνωτισμένοι, ναρκωμένοι. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι όλο αυτό είναι ένα ωραίο περιτύλιγμα υλισμού, για το οποίο, αν καταφέρουμε και κοιτάξουμε αληθινά μέσα μας, θα φρίξουμε από ντροπή που το αφήσαμε να εξελιχθεί μέσα από την δική μας άγνοια.
Είναι γεγονός βεβαία, όπως μας λέει και ο Χέρμαν Έσσε, ότι:
«Αντιλαμβάνομαι σήμερα πως τίποτα στον κόσμο δεν είναι τόσο δυσάρεστο για έναν άνθρωπο, από το να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί στον εαυτό του…»

Η “απεκπαίδευση” του ατόμου (1o Μέρος)

Η “απεκπαίδευση” του ατόμου (1o Μέρος)


Του Παναγιώτη Ψαρρού (Ομοιοπαθητικός)
Όλοι μας έχουμε υποστεί Εκπαίδευση, δηλαδή ουσιαστικά μια υποταγή της συνείδησής μας προς ένα πλήθος από επιβαλλόμενες επιταγές, μια εκπαίδευση που υπερκαλύπτει τον αληθινό εσωτερικό εαυτό μας, και τελικά μάς υπνωτίζει σε έναν επιβαλλόμενο ρόλο.  
Για να ανακαλύψουμε τον αληθινό εσωτερικό μας εαυτό, λύνοντας τα προβλήματά μας, χρειαζόμαστε πρώτα μία Αφύπνιση, ώστε τελικά να οδηγηθούμε στην Ανάμνηση του αληθινού μας εαυτού. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε μία Απεκπαίδευση.
 Ερχόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο χωρίς να γνωρίζουμε τίποτε. Η Γνώση κάθε νέου ανθρώπου από τη στιγμή που γεννιέται, προέρχεται από όλα αυτά που του μεταφέρουν οι προηγούμενοι. Κάθε παιδί γεννιέται σε έναν κόσμο μεγάλων.
Από την πρώτη μέρα του, αρχίζει να εκπαιδεύεται σε ένα οργανωμένο κόσμο που ήδη έχουν φτιάξει κάποιοι άνθρωποι (η απάνθρωποι) πριν από αυτόν.
Μπορούμε να αναρωτηθούμε: Πώς γνωρίζει ότι όλα αυτά στα οποία τον εκπαιδεύουν είναι προς όφελος του;
Ψάχνοντας στο λεξικό τη λέξη «εκπαιδεύω» και τη λέξη «παιδαγωγώ», ανακαλύπτουμε ότι  είναι ταυτόσημες. Πώς όμως μπορείς να ταυτοποιήσεις την λέξη «εκπαίδευση» με τη λέξη «παιδαγώγηση»;
Τώρα θα μου πείτε: «αφού το παιδί είναι απόγονος, και, σαν απόγονος, τον εκπαιδεύω σε αυτά που μου έμαθαν οι πρόγονοι αφού κι εγώ είμαι απόγονος…» Σωστά, αυτά που μας έμαθαν, όμως άλλο είναι να εκπαιδεύσεις το παιδί σε αυτά που μας έμαθαν και άλλο είναι να τού δώσουμε τη δυνατότητα της ανάπτυξης, της καλλιέργειας, της  πνευματικότητας του βαθύτερου εσωτερικού του εαυτού.
Κατά την άποψή μου, άλλο είναι  το «ανατρέφω» (ανά + τρέφω) = «διαπαιδαγωγώ» κάποιον, δηλαδή τού δίνω τροφή (ενέργεια) για να θυμηθεί αυτά που ήδη ξέρει, και άλλο είναι το «καθοδηγώ», το «εκπαιδεύω», το «μορφώνω» – η όπως αλλιώς θελήσουμε να το πούμε – κάποιον να κάνει κάτι που ουσιαστικά τού υπαγορεύουμε εμείς ότι αυτό είναι το σωστό…

Αν κάπου κάποτε…!

Υπάρχουν φορές που γνωρίζεις κάποιον και νιώθεις πως είναι το άλλο σου μισό.
Έχεις την αίσθηση πως ήταν μοιραίο να έρθει στη ζωή σου με κάποιο τρόπο. Νιώθεις πως πάντα τον περίμενες, πως κάποια  στιγμή θα εμφανιζόταν στη ζωή σου. Δεν ήξερες πώς ή πότε, αλλά το ένιωθες. Έτσι απλά τον περίμενες και να που ο άνθρωπος αυτός ήρθε επιτέλους!
Έτσι ξαφνικά και αναπάντεχα, όπως περίμενες να εμφανιστεί!
arguments-in-love
Εσύ, μόνο τότε συνειδητοποιείς τί ήταν όλα αυτά που ένιωθες. Δηλαδή, μετά την εμφάνισή του συνειδητοποιείς πως είναι αυτός που περίμενες από καιρό να μπει στη ζωή σου. Συχνά, ασυνείδητα προσπερνάμε ανθρώπους που μας πλησιάζουν, ακριβώς γιατί αισθανόμαστε πως κάτι άλλο θα έρθει στη ζωή μας, πως κάποιος άλλος είναι αυτός που περιμένουμε στην πραγματικότητα.
Δεν ξέρουμε πότε και πώς θα γίνει αυτό, απλά το διαισθανόμαστε και περιμένουμε για το καλύτερο.
Παρ’όλα αυτά υπάρχει και η πιθανότητα όταν εμφανιστεί επιτέλους το άτομο αυτό στη ζωή μας, που ίσως είναι και το άλλο μας μισό, οι συνθήκες να είναι περίεργες είτε για εμάς είτε για εκείνον.

Σημασία δεν έχει τι κοιτάς αλλά τι βλέπεις…

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις. Aμέτρητες και ανεξέλεγκτες.
Στην ηρεμία της νύχτας ιδίως πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς. Ποια είμαι, τι κάνω, που πάω, τι θέλω; Υπαρξιακά ερωτήματα  χωρίς τέλος.
Βιώνουμε μια πραγματικότητα θλιβερή, σχεδόν σχιζοφρενική.
Οικονομική κρίση, κατάρρευση αξιών, ανεργία, φτώχια, κατάθλιψη, εγκληματικότητα, πόλεμοι, άδικοι θάνατοι αθώων ψυχών… κι όμως η ζωή συνεχίζεται. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αναμφίβολα μας αγγίζουν, μας επηρεάζουν, μας εξοργίζουν, μας προβληματίζουν… κι όμως η ζωή συνεχίζεται.
Επαναλαμβάνομαι το ξέρω, όχι για να το εμπεδώσουμε, αλλά για να δώσω έμφαση στην αντιφατικότητα της.
Γιατί έτσι είναι η ζωή.
Σκληρή όμως ταυτόχρονα τόσο όμορφη. Και το σημαντικότερο…δεν κάνει στάσεις. Τρέχει και πρέπει να τρέξεις κι εσύ μαζί της αλλιώς κάθεσαι στη γωνίτσα σου και την παρατηρείς.
6803213-mood-wallpaper
Ο κόσμος μας άλλωστε δεν ήταν ποτέ αγγελικά πλασμένος.
Απλώς μερικά χρόνια πριν βρισκόμασταν όλοι στο  δικό μας ροζ συννεφάκι  καθώς η  πλασματική ευημερία που ζούσαμε μας δημιουργούσε μια ασπίδα προστασίας. Όλα διαδραματίζονταν μακριά από την πόρτα μας.  Τώρα πλέον όλοι (σχεδόν) νιώθουμε πιο ευάλωτοι από ποτέ. Όλα είναι ρευστά και επισφαλή.
Αυτό που έχει σημασία λοιπόν και αυτό που κάνει τη διαφορά  είναι η στάση μας απέναντι σε όσα συμβαίνουν.
Θα σε πάρει από κάτω ή θα το παλέψεις;

Η ψυχούλα και ο ήλιος (Neale Donald Walsch)



Μια φορά και σε κανένα καιρό, ήταν μια Ψυχούλα, που είπε στο Θεό: “Ξέρω Τι Είμαι!”
και ο Θεός είπε: “Αυτό είναι υπέροχο! Τι Είσαι;”
και η Ψυχούλα φώναξε: “Είμαι το Φως!”
O Θεός χαμογέλασε πλατιά. “Πολύ σωστά!” αναφώνησε, “Είσαι το Φως.”
Η Ψυχούλα ήταν τόσο χαρούμενη που κατάλαβε, αυτό που όλες οι ψυχές που βρίσκονταν στο Βασίλειο, ήταν εκεί για να το καταλάβουν.
“Ουάου! Τέλεια!” Είπε η Ψυχούλα.
Σύντομα όμως, το ότι κατάλαβε Τι Είναι, δεν της ήταν αρκετό.
Η Ψυχούλα ένοιωσε εσωτερική αναταραχή και τώρα ήθελε να γίνει αυτό το οποίο ήταν.
Έτσι, η Ψυχούλα ξαναπήγε στο Θεό (το οποίο δεν είναι κακή ιδέα για όλες τις Ψυχές που θέλουν να γίνουν Αυτό που Πραγματικά Είναι), και είπε: “Γεια σου Θεέ! Τώρα που ξέρω Τι Είμαι, είναι εντάξει για μένα και να Γίνω Αυτό που Είμαι;”
Και ο Θεός είπε: “Εννοείς ότι θέλεις να γίνεις αυτό που είσαι ήδη;”
“Χμ,” απάντησε η Ψυχούλα, “είναι άλλο πράγμα να ξέρω Τι Είμαι και τελείως διαφορετικό πράγμα, το να Είμαι Πραγματικά Αυτό. Θέλω να νοιώσω πώς είναι να είσαι το Φως!”
“Μα είσαι ήδη το Φως.” Επανέλαβε ο Θεός, χαμογελώντας ξανά.
“Ναι, μα θέλω να μάθω πώς είναι, να το νοιώθω!” ξεφώνησε παρακλητικά η Ψυχούλα.
“Καλώς,” είπε ο Θεός κρυφογελώντας, ” Θα ‘πρεπε να το ξέρω. Πάντα σου άρεσε η περιπέτεια.”
Τότε η έκφραση του Θεού άλλαξε. “Μόνο, που υπάρχει ένα ζήτημα…”

Ο Φόβος Της Απόρριψης





Όλοι λίγο πολύ φοβόμαστε την απόρριψη.
Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι μπαίνεις στη διαδικασία να αποδείξεις πόσο άξιος είσαι και πόσο καλά τα καταφέρνεις, αν δε φοβάσαι ότι θα σε απορρίψουν; Φαντάσου έναν κόσμο στον οποίο θα είχες αποδοχή σε ό,τι κι αν έκανες.
Αυτός ο κόσμος υπάρχει και είναι μέσα σου. Αρκεί εσύ να τον ανακαλύψεις. Αρκεί εσύ να αποδεχτείς τα κομμάτια του εαυτού σου όπως είναι. Τότε και μόνο τότε δε θα έχεις ανάγκη την αποδοχή των άλλων, γιατί τότε κάτι μαγικό θα συμβεί. Είτε οι άλλοι θα σε αποδέχονται είτε όχι, δε θα σου κάνει καμία διαφορά.

Tα έξι στάδια της συγχώρεσης



Η συγχώρεση είναι, βέβαια, μια διαδικασία πολύ βαθύτερη και δυσκολότερη από τη συγκατάβαση μια απλής συγγνώμης, που απαιτεί στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεπεράσουμε το αίσθημα της αδικίας, τον ανθρώπινο εγωισμό μας, τον ίδιο μας τον εαυτό. Οι ψυχοθεραπευτές που έχουν ασχοληθεί με τη διαδικασία αυτή μιλούν για ορισμένα στάδια που πρέπει διαδοχικά να διανύσει κανείς για να μπορέσει τελικά να συγχωρήσει πραγματικά.
1. Συνειδητοποίηση
Το πρώτο στάδιο είναι καταρχήν η συνειδητοποίηση των ίδιων μας των συναισθημάτων, του ότι αυτό που μας έκαναν με κάποιον τρόπο μάς πόνεσε. Συχνά συμβαίνει να προσπερνάμε κάτι πείθοντας τον εαυτό μας ότι «Δεν έγινε τίποτα», «Σιγά μην ασχοληθώ», «Μια χαρά είμαι». Για να αποφεύγουμε τον πόνο και την απογοήτευση, έχουμε αναπτύξει ένα σωρό «τεχνικές»: ξεχνάμε, εκλογικεύουμε, εξωραΐζουμε. Προστατεύουμε έτσι τον εαυτό μας από έντονα δυσάρεστα συναισθήματα, κάτι που μας είναι απαραίτητο για να επιβιώνουμε. Όταν κάτι πονάει πολύ, κάνουμε σαν να μη συνέβη. τουλάχιστον έως τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι εύκολο να βγούμε από αυτή τη «λήθη», γιατί είναι πολύ πιο ­βολικά έτσι. Δυστυχώς, όμως, αυτό το πάγωμα του συναισθήματος συνήθως γενικεύεται και υπάρχει ο κίνδυνος να παγώσουν όλα μας τα συναισθήματα.

RollBack Home Edition : Αξιόπιστη, σύγχρονη δωρεάν λύση επαναφοράς για τα Windows


RollBack%2BHome%2BEdition
Το RollBack Home Edition αποτελεί ίσως την πιο αξιόπιστη σύγχρονη δωρεάν λύση επαναφοράς για τα Windows που θα σας βοηθήσει να επιστρέψτε στην προηγούμενη χρονική στιγμή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είτε πρόκειται για λίγα λεπτά, ώρες ημέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες σε οποιοδήποτε προηγούμενο στιγμιότυπο.Δεν πρόκειται να επηρεάσει τις επιδόσεις του υπολογιστή σας και χρησιμοποιεί ελάχιστους πόρους του συστήματος και υποστηρίζει έως 7 στιγμιότυπα. 
- Δημιουργεί ένα πλήρες στιγμιότυπο του συστήματος σας, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος έτσι ώστε να είστε σε θέση να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακόμη και αν τα Windows δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Η χρήση του είναι αρκετά απλή, αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα κάντε επανεκίνηση και κάντε login στα windows. Απο εκεί και μετά αν θελήσετε να κάνετε καινούργιο αντίγραφο ασφαλείας για τον υπολογιστή σας τρέξτε το πρόγραμμα, πατήστε στην επιλογή Common Task και μετά κάντε κλικ στο κουμπί New Snaphop.

Φτιάξτε το δικό σας ψωμί, εύκολα!



Το ψωμί, είναι απαραίτητο στο ελληνικό τραπέζι, καθημερινά. Σκεφτήκατε ποτέ, πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε στο σπίτι, χωρίς αρτοπαρασκευαστές και πολλούς μπελάδες;

Αν όχι, ελάτε να σας δείξουμε τον τρόπο...

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι:
Αλεύρι, για όλες τις χρήσεις ή μαύρο (η επιλογή δική σας)
1 φακελάκι ξερή μαγιά μπύρας
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
300 gr νερό

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ποιος πραγματικά είμαι;



penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου

Πίσω από την κουρτίνα του μυαλού σου, βρίσκεται η αναγνώριση του εαυτού σου.
Ποιος είμαι; με ρωτάς.
Είσαι αυτός που είσαι και βλέπεις ότι μπορείς να δεις ή ότι θες να δεις ότι είσαι. Αλήθεια ποιος θες να είσαι; Μήπως είσαι αυτό που θες να βλέπεις σε εσένα και αυτό που δεν σου αρέσει το κρύβεις επιμελώς από τους άλλους και από εσένα τον ίδιο;
Ναι είσαι και τα δυο αυτά κομμάτια σου μαζί. Είσαι αυτά που θαυμάζεις σε εσένα και είσαι και όλα αυτά που απεχθάνεσαι στον εαυτό σου. Είσαι αυτή η ένωση! Όμως εσένα δεν σου αρέσει να είσαι εκείνα τα κομμάτια που αηδιάζεις μαζί τους και έτσι παραμένεις μισός. Αναγνωρίζεις μόνο τα καλά και κρύβεις κάτω από το “χαλί” όσα σου καταστρέφουν τον θαυμάσιο εαυτό που θες να παρουσιάζεις.
Και όμως πότε θα καταλάβεις ότι αν δεν αποδεχθείς, αν δεν αγκαλιάσεις όλα αυτά που μισείς να είσαι πάντα θα μένεις μισός;
Ναι μισός, με δυσκολία να προσδιορίσεις την ταυτότητα σου, γιατί αγνοείς όλα τα κομμάτια σου και αρνείσαι να τα συνθέσεις.

Complete Internet Repair : Επιδιορθώστε τυχόν προβλήματα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο

Complete%2BInternet%2BRepair


Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και με τις ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες, πιθανόν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την σύνδεσή μας τα οποία αφορούν λάθος ρυθμίσεις ή προβλήματα που μπορούν να προέλθουν από το λογισμικό μας. Το Complete Internet Repair πιθανόν να αποτελέσει τη λύση στα προβλήματα σύνδεσης που τυχόν αντιμετωπίζετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε την εφαρμογή και να την αφήσετε να καθαρίσει και να επαναφέρει βασικές παραμέτρους που απαιτούνται για την σύνδεσή σας με το διαδίκτυο που για οποιονδήποτε λόγο είτε δε λειτουργούν είτε υπάρχουν λάθη στη ρύθμισή τους.

Ένας εκπληκτικά απλός τρόπος για να κάνετε τα ρούχα μαλακά!











Δοκιμάστε το,  πραγματικά θα εκπλαγείτε, θα αφήσει στα ρούχα μια μαλακή αίσθηση. 

Είναι μια καλή εναλλακτική λύση, ειδικά για την ξήρανση των ενδυμάτων.

Αναδόμηση σώματος – Φυσικές λύσεις

αναδόμηση σώματος

Όταν ο χρόνος περνά δυστυχώς, δεν κρύβεται. Το σώμα αρχίζει να χάνει τη φυσική του κατάσταση κι αυτό σημαίνει ότι επέρχεται η φθορά! Τι συμβαίνει δηλαδή; Εμφανίζονται σημάδια χαλάρωσης στο σώμα, τα οποία είναι αρκετά αντιαισθητικά! Οι κρέμες του εμπορίου φυσικά και βοηθούν στην αναδόμηση σώματος αλλά, δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο, είναι οι φυσικές λύσεις! Η φύση άλλωστε, είναι πάντα στο πλευρό σας κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ! Τα τρόφιμα που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και τα scrub για την λειτουργία αυτή είναι ιδανικά καθώς, βοηθούν το σώμα να επέλθει στην αρχική του φυσική κατάσταση. Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την αναδόμηση σώματος καθώς, και φυσικές λύσεις, ιδανικές για το πρόβλημα αυτό.
Γιατί ο οργανισμός όταν είναι νέος δεν χρειάζεται αναδόμηση;
Η αναδόμηση σώματος γίνεται στην ηλικία των 25 και άνω. Γιατί αυτό; Στην ηλικία των 25 και έπειτα, ο οργανισμός αρχίζει να χάνει το κολλαγόνο που υπάρχει μέσα του γι’αυτό χρειάζεται άμεσα εντατική ενυδάτωση. Όταν ένας οργανισμός λοιπόν είναι νέος δεν χρειάζεται αναδόμηση διότι, υπάρχει μια συνεχής και σωστή λειτουργία του οργανισμού που ονομάζεται κυτταρική ανανέωση. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τότε μπορεί να αντεπεξέλθει σε εσωτερικές και εξωτερικές επιθέσεις, δηλαδή σε μικροοργανισμούς που προσπαθούν να φθείρουν το σώμα σας.

Καμμένα τηγάνια και κατσαρόλες; Δείτε πώς θα τα καθαρίσετε εύκολα!

Κόλλησε το φαγητό στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα; Δεν χρειάζεται να τρίβεις με τις ώρες. Όλοι μας το έχουμε πάθει κάποια στιγμή της ζωής μας :-)


Βάλε στον πάτο του σκεύους νερό, όσο να καλυφθεί η καμμένη επιφάνεια. Βάλτο στο μάτι της κουζίνας.

Αδυνατίστε πίνοντας λεμόνι, μέλι και κανέλα


επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, διαβήτη, ακόμη και ορισμένες μορφέςκαρκίνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Μια αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός κανέλας, μελιού και λεμονιού.

Η κανέλα βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα μειώνει τις φλεγμονές, το πρήξιμο στο σώμα, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος, όταν καταναλώνεται σε ημερήσια δόση 500 χιλιοστόγραμμα σε χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων. Προσοχή: αυτό ισχύει για την κανέλα, όχι όμως το λάδι κανέλας, το οποίο σημαίνει ότι η προσθήκη κανέλας στο τσάι, το πλιγούρι βρώμης ή τις σαλάτες θα σας βοηθήσει να καρπωθείτε τα οφέλη της.

Ίσως άτομα που κάνουν δίαιτα να το αποφεύγουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, αλλά το μέλι επηρεάζει το σώμα με διαφορετικό τρόπο από την επιτραπέζια ζάχαρη. Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού βοηθούν στην διαδικασία απώλειας βάρους επειδή διαλύουν τα λιπώδη κύτταρα και μειώνουν την χοληστερόλη. Περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα και βοηθάει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ερευνητές δοκίμασαν το μέλι σε υπέρβαρους ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέλι όχι μόνο βοηθάει στην απώλεια βάρους, αλλά αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα. Το επεξεργασμένο μέλι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το φυσικό μέλι, μετά από 15 ημέρες κατανάλωσης, ήταν σε θέση να μειώσει αυτά τα επίπεδα. Αν και το μέλι είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από την ζάχαρη, εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε ορισμένα άτομα. Χρησιμοποιήστε το με προσοχή, αν είστε υπό θεραπεία για το διαβήτη.

Η γενναιοδωρία (* Βέδα)

Όχι βέβαια, η πείνα δεν είναι το μόνο μαρτύριο που
οι θεοί έχουν θεσπίσει: κι αν ακόμη είσαι χορτάτος
και πάλι όλοι οι θάνατοι επέρχονται.
Και ο πλούτος εκείνου που δίνει δεν μικραίνει
Και ο φιλάργυρος δεν βρίσκει κανένα να τον λυπηθεί

Εκείνος που σκληραίνει την ψυχή του έναντι του
δυστυχισμένου που πεινά, ενώ ο ίδιος έχει τροφή•
έναντι του άρρωστου που τον πλησιάζει ενώ άλλοτε
δέχθηκε από αυτόν τον ίδιο τις φροντίδες: δεν
βρίσκεται κανείς να τον λυπηθεί!

Ο γενναιόφρων, είναι εκείνος που δίνει στο ζητιάνο
καθώς περιπλανάται, αδύνατος, αναζητώντας τροφή.
Βοηθώντας τον, αν ο άλλος τον καλέσει στο δρόμο του
τον κάνει φίλο του για τις επερχόμενες μέρες

Εκείνος που δεν δίνει τροφή στον φίλο του
στον σύντροφο που τον συνοδεύει αυτός δεν είναι φίλος.
Ας απομακρυνθεί από αυτόν! Δεν είναι η θέση του,
ας αναζητήσει έναν άλλο που δίνει, ‘έστω κι αν είναι ένας ξένος!

Ευαγγελικά: Η πρώτη εξέγερση φοιτητών στην Ελλάδα!

Ευαγγελικά: Η πρώτη εξέγερση φοιτητών στην Ελλάδα!

Η πρώτη αιματηρή εξέγερση φοιτητών στην Ελλάδα, σημειώθηκε 72 χρόνια πριν από αυτή του Πολυτεχνείου. Και αν η τελευταία είχε σκοπό την ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών, η πρώτη αυτή εξέγερση έμεινε στην ιστορία ως τα «Ευαγγελικά» ή «Ευαγγελιακά» και αφορμή στάθηκε η μετάφραση των Ευαγγελίων στη δημοτική γλώσσα.
Ευαγγελικά: Η πρώτη εξέγερση φοιτητών στην Ελλάδα!
Στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου, στην Ελλάδα χρησιμοποιούνταν 2 ειδών γλώσσες. Ήταν η επίσημη καθαρεύουσα και η καθομιλουμένη δημοτική που μιλούσε το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Κρίθηκε λοιπόν αναγκαία η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε η διδασκαλία να γίνεται στη γλώσσα των πολλών (δημοτική). Για αρχή, αποφασίστηκε η μετάφραση των Ευαγγελίων. Η πρώτη απόπειρα έγινε το 1898, όταν η βασίλισσα της Ελλάδας Όλγα έδωσε σχετική εντολή στη γραμματέα της Ιουλία Σωμάκη. Η πρωτοβουλία αυτή ειχε τη σύμφωνη γνώμη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Προκόπιου Β’.

Κυτταρίτιδα στην κοιλιά – Αντιμετώπιση

κυτταρίτιδα στην κοιλιά

Η λέξη αυτή για τις περισσότερες γυναίκες είναι ο φόβος και ο τρόμος! Είναι ο κάθε φόβος μιας γυναίκας καθώς, πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών εμφανίζει είτε πολύ, είτε λίγο κυτταρίτιδα κάποτε. Τι είναι όμως, γενικά η κυτταρίτιδα; Η κυτταρίτιδα γενικά, είναι μια αντιαισθητική όψη. Συνήθως η όψη αυτή μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού και είναι το συσσωρευμένο λίπος που αποθηκεύεται ανάμεσα στις δύο στρώσεις του δέρματος. Έτσι λοιπόν, δημιουργείται αυτή η εμφάνιση στα διάφορα σημεία του σώματος. Ένα από αυτά είναι και η κυτταρίτιδα στην κοιλιά! Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να έλειπε καθώς, υπάρχει μεγάλος χώρος αποθήκευσης στο σημείο αυτό. Ποιοι είναι όμως, οι λόγοι που εμφανίζεται και οι τρόποι αντιμετώπισής της; Όλα αυτά θα τα δείτε παρακάτω!
Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι
Πραγματικά, η ηλικία δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Αν δεν κάνεις σωστή διατροφή (που είναι το βασικό) και να έχεις δραστήρια ζωή τότε η κυτταρίτιδα θα σου χτυπήσει την πόρτα! Οι λόγοι λοιπόν, που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα στην κοιλιά (και όχι μόνο) είναι οι εξής:

Έρευνα-ΣΟΚ: Τι ζημιά μπορεί να κάνει ΕΝΑ ενεργειακό ποτό στο σώμα σας



Τα ενεργειακά ποτά, η ζάχαρη και οι χυμοί που περιέχουν διάφορες διεγερτικές ουσίες δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό, αλλά αυτό είναι κάτι που ήδη γνωρίζαμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε με επιστημονικές αποδείξεις είναι πόσο κακό μπορεί να κάνει τελικά ένα τέτοιο ενεργειακό ποτό στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μια πρόσφατη μελέτη από τη διαβόητη Mayo Clinic στις ΗΠΑ, έρχεται τώρα να δώσει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Απαντήσεις που μάλλον ξεπερνούν αυτά που υποθέταμε μέχρι τώρα, αφού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μόλις ένα ενεργειακό ποτό θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην καρδιά σας.
 
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο πιλοτική μελέτη σε 25 υγιείς εθελοντές, εκ των οποίων 14 ήταν άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 29 έτη. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν επίσης μη-καπνιστές. Οι συμμετέχοντες είτε έλαβαν ένα ενεργειακό ποτό (διαθέσιμο ελεύθερα στην αγορά), είτε ένα εικονικό φάρμακο, που ήταν σχεδόν ένα ακριβές αντίγραφο του ενεργειακού ποτού, αλλά χωρίς καφεΐνη και διεγερτικά όπως η ταυρίνη, το γκουαρανά και το τζινσένγκ.
 
Κατά τη διάρκεια δύο ξεχωριστών ημερών (με ενδιάμεσο κενό κάτω από δύο εβδομάδες) οι συμμετέχοντες έπιναν το ενεργειακό ποτό (470ml) ή το εικονικό φάρμακο μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τα επίπεδα του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης και των ορμονών τους. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν επίσης να απέχουν πλήρως από το αλκοόλ και καφεΐνη καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας.

Πώς να Γίνετε Τέλειοι (και να Πάψετε να Είστε Τελειομανείς)

Πώς να γίνετε τέλειοι
Σε όλες τις περιπτώσεις ανεξαιρέτως, η ψυχαναγκαστική αναζήτηση της «τελειότητας» αποδεικνύεται ένας δυσπροσαρμοστικός τρόπος να ζει κανείς.
Όσοι αγωνιζόμαστε να κατασκευάσουμε μια «τέλεια» εικόνα για τον εαυτό μας, κατά βάθος το ξέρουμε ότι η ανάγκη να είμαστε και να φαινόμαστε τέλειοι περιορίζει τη ζωή μας και δυσχεραίνει τις σχέσεις μας.
Αν θέλουμε να «θεραπευτούμε» από την τελειοθηρία θα πρέπει να μετακινηθούμε από μια θέση όπου προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε τον εαυτό μας σε μία θέση αποδοχής της ανθρώπινης «φύσης» μας.
Είναι μια μετακίνηση πολύπλοκη και χρονοβόρα, αλλά είναι η μόνη ελπίδα να απαλλαγούμε από τη βασανιστική τελειοθηρική αίσθηση ότι όσο και να προσπαθούμε ποτέ δεν είμαστε αρκετά καλοί.

6 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΣΤΕ


Επειδή η τελειοθηρία είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων που αλληλεπιδρούν, μια ολοκληρωμένη «θεραπευτική» προσέγγιση θα πρέπει να προσιδιάζει σε ολομέτωπη επίθεση.

Αντιβίωση: Πότε να την πάρω;

αντιβιο

Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών έχει αρνητικό αντίκτυπο
στην υγεία μας.
Λέμε ΟΧΙ στα αντιβιοτικά

Η λήψη αντιβιοτικών για λάθος λόγους, όπως για το κρυολόγημα, τη γρίπη ή τον πονόλαιμο δεν έχει κανένα όφελος ενώ μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως διάρροια, ναυτία ή δερματικά εξανθήματα.
Τα παραπάνω επισημαίνει ο κος Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Η λήψη αντιβιοτικών για την καταπολέμηση ήπιων βακτηριακών λοιμώξεων, όπως η παραρρινοκολπίτιδα,  η βρογχίτιδα ή η ωτίτιδα, είναι συχνά άσκοπη  καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητα σ’ αυτές τις καταστάσεις.
Τι να κάνετε

Παράξενο Παραμύθι


Γράφει ο Κωνσταντίνος Δριτσέλης *
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια παράξενη πόλη, πρωτεύουσα ενός παράξενου βασιλείου ζούσαν κάτι παράξενοι άνθρωποι για τους οποίους η λέξη παραξενιά ήταν συνώνυμη με την δικιά μας καθημερινότητα. Κάθε παράξενο γι’ αυτούς ήταν τόσο φυσικό όπως είναι για παράδειγμα σε μας παράξενο κάθε μη-φυσιολογικό.
Η νύχτα σε αυτό το βασίλειο φωτίζονταν από δεκάδες ήλιους, ενώ την μέρα ένα ασημένιο φεγγάρι γέμιζε με σκιές τους δρόμους της πόλης. Ο ουρανός είχε χρώμα κόκκινο κι έβρεχε μόνο όταν τα μαύρα σύννεφα κρυβόταν πίσω από τα βουνά. Το χιόνι ήταν μαύρο, τα φυτά και τα δέντρα περπατούσαν στους δρόμους, τα ζώα μιλούσαν με ανθρώπινη λαλιά, κι οι άνθρωποι, αχ αυτοί οι άνθρωποι είχαν την μεγαλύτερη παραξενιά που μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους: Δεν είχαν ανάγκες. Καμία ανάγκη. Κανείς τους δεν πεινούσε ποτέ, δεν διψούσε, δεν κρύωνε, δεν ένοιωθε, πόνο, φόβο, στέρηση, άρνηση, νοσταλγία, μοναξιά. Τουλάχιστον έτσι νόμισα, αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση που αποκόμισα, όταν πριν από χρόνια βρέθηκα τυχαία στο βασίλειο αυτό και παρασυρόμενος από την άκρατη περιέργεια της νιότης μου, πέρασα ένα χάλκινο απόβραδο την τεράστια μεταλλική πύλη για να βρεθώ πίσω απ τα τείχη της παράξενης αυτής πόλης.
Ήταν Καλοκαίρι και χιόνιζε, κι εγώ περπατούσα στους μαύρους της δρόμους χωρίς κανείς να μου δίνει σημασία. Ξενοδοχεία δεν υπήρχαν (κι ο ύπνος ανάγκη δεν είναι;) φαγάδικα δεν υπήρχαν, βρύσες για να ξεδιψάνε τα άλογα ούτε λόγος, κι οι άνθρωποι στους δρόμους και στις δουλειές τους να μοιάζουν απλοί κι ευτυχισμένοι, κανείς τους να μην κρυώνει –και πώς να μην είναι ευτυχισμένος χωρίς τις ανάγκες του ο άνθρωπος σκέφτηκα (έτσι νόμιζα τότε.)
Ήμουν τόσο κουρασμένος όμως κι ήθελα κάπου να πάω, κάτι να βρω για να πλαγιάσω, ένα καταφύγιο να προστατευτώ από το κρύο και την παγωνιά. Ξαφνικά, και πίσω απ τις μαύρες νιφάδες του χιονιού, είδα ένα δέντρο από μακριά να με πλησιάζει. Ήταν ένα δέντρο θεόρατο, λυγερό και πυκνόφυλλο. Το παρακάλεσα να μείνει κοντά μου για να ξαπλώσω στις ρίζες του να ξαποστάσω. Υπάκουσε. Έγειρε πάνω μου το υγρό φύλλωμά του και μ” αγκάλιασε σαν χάδι.

10 συνήθειες που πρέπει να κόψετε αν έχετε παιδιά

10 συνήθειες που πρέπει να κόψετε αν έχετε παιδιά
Όταν μπαίνει ένα παιδί στη ζωή μας όλα αλλάζουν και τίποτα δεν είναι το ίδιο. Από απλοί άνθρωποι ξαφνικά όλοι οι γονείς μεταμορφωνόμαστε σε δάσκαλο, προπονητή, γιατρό. Μήπως λοιπόν να αφήναμε κάποιες κακές συνήθειες πίσω…στο άτεκνο παρελθόν μας, για χάρη των παιδιών μας;


1. Το κάπνισμα  

Ο σύγχρονος τρόπος σκέψης έχει λυμένο το ζήτημα. Οι γονείς και ιδιαίτερα οι μητέρες, πρέπει να κόβουν το κάπνισμα. Όχι μόνο στους χώρους που μοιράζονται με το παιδί, αλλά οριστικά. Δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα υγείας, πρόκειται και για το εξίσου σημαντικό ζήτημα του προτύπου που περνιέται στο παιδί μας. Πόσοι όμως φανατικοί καπνιστές καταλήγουν πράγματι να απεξαρτηθούν απ’ το τσιγάρο για χάρη των παιδιών τους;

2. Τους καβγάδες  
Μπορεί να ανήκετε στην κατηγορία του ζευγαριού που επιδίδεται σε λυσσαλέους καυγάδες και αυτό να είναι μια μορφή επικοινωνίας για εσάς. Μετά όμως το παιδί, η σχέση σας οφείλει να είναι ισορροπημένη, τα λόγια σας βελούδινα και ο τόνος της φωνής σας γλυκός, ό,τι κι αν συμβεί. Τα παιδιά χρειάζονται ήρεμο κι ασφαλές περιβάλλον για να μεγαλώσουν σωστά.

3. Τη σκληρή κριτική
Τόσο προς τα παιδιά μας, όσο και προς τους άλλους γονείς. Κάθε γονιός, μεγαλώνει το παιδί του βάσει των δικών του απόψεων και κριτηρίων. Μην κρίνετε τους άλλους για τα λάθη ή τη συμπεριφορά τους. Αν δεν σας ταιριάζουν απλώς απομακρυνθείτε από δίπλα τους! 

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα

Ενυδάτωση μαλλιών και σόδα. Κακοσμία σώματος και σόδα. Απολέπιση προσώπου και σώματος. Πόσες χρήσεις δεν φαντάζεστε που μπορείτε να έχετε με τη σόδα, πέρα από τη μαγειρική!
Αρχικά, γνωρίζατε ότι βοηθάει στην κακοσμία του στόματος; Λοιπόν, βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μισό ποτήρι νερό και κάντε πλύσεις. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και οι οσμές θα εξουδετερωθούν.
Κατάλληλη και για την κακοσμία του σώματος. Η χρήση μαγειρικής σόδας ως αποσμητικό είναι ένας απλός τρόπος για την καταπολέμηση της οσμής του σώματος χωρίς να υποβληθείτε σε μια ποικιλία χημικών ουσιών. Αναμίξτε μαγειρική σόδα με λίγο νερό χωρίς να διαλυθεί και τρίψτε το μείγμα στις μασχάλες σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και κορνφλάουρ για την καταπολέμηση των οσμών και την πρόληψη της υγρασίας.
Φτιάξε ένα scrub σώματος ή προσώπου. Πιο ειδικά, κάντε ένα μείγμα από τρία μέρη μαγειρικής σόδας και ένα μέρος νερό. Έπειτα, τρίψτε με απαλές κινήσεις και ξεπλύνετε. Παράλληλα, κάντε ένα αναζωογονητικό μασάζ στα πόδια σας, καθώς βοηθάει από την κούραση, και θα σας τονώσει. Πώς; Διαλύοντας 3 κουταλιές της σούπας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό.
Ιδανικό scrub προσώπου για λιπαρά δέρματα. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με αυτό το scrub προσώπου δύο φορές την εβδομάδα. Προσθέστε μια πρέζα μαγειρικής σόδας, αλεύρι ρυζιού και λίγες σταγόνες μέλι. Κάντε μια πάστα και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Τρίψτε το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για 1 λεπτό και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό στυπτικό που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα